Δημητριάδης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): «To 2019 οι συντάξεις κατά τι θα βελτιωθούν»!

Δημητριάδης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): «To 2019 οι συντάξεις κατά τι θα βελτιωθούν»!

«Βάσει των δεδομένων η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, και το 2017-2018 το ΑΕΠ θα είναι μεγαλύτερο - Αυτό σημαίνει ότι οι συντάξεις δεν θα απομειωθούν κατά μέσο όρο στο 8%, αλλά 1%, ή 2% - Το 2019 οι συντάξεις μεσοσταθμικά είναι πάρα πολύ πιθανό κατά τι να βελτιωθούν»

Δημητριάδης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): «To 2019 οι συντάξεις κατά τι θα βελτιωθούν»!
«Είμαστε προς το τέλος ενός επεισοδίου που ξέρουμε ότι θα κερδίσουμε το χρόνο που χάσαμε», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Δημητριάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι οι περικοπές που θα γίνουν την επόμενη διετία στις συντάξεις θα είναι εξαιρετικά μικρές και ότι από το 2019 θα αρχίσουν και πάλι... να αυξάνονται.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που βρέθηκε πρόσφατα στο πολιτικό προσκήνιο με την κατάθεση της
τροπολογίας στη Βουλή για τη ΣΕΚΑΠ, είπε πως βάσει των δεδομένων η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, και το 2017-2018 το ΑΕΠ θα είναι μεγαλύτερο. Κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα οι συντάξεις να μην απομειωθούν κατά μέσο όρο στο 8%, αλλά 1%, ή 2%, ή να παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα.

Κλείσιμο
Ο κ. Δημητριάδης επεσήμανε επίσης ότι είναι σημαντικό το γεγονός πως συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών τα μέτρα να ισχύσουν από το 2019-2020 και να υπάρξει η ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Δημητριάδη: 

«Φαινόταν ότι θα υπάρξει συμφωνία, ότι έχει ολοκληρωθεί, πολιτικά έχει ολοκληρωθεί ήδη. Εννοείται ότι είμαστε προς το τέλος ενός επεισοδίου, ας πούμε, όπου θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε το χρόνο που χάθηκε τους τελευταίους δύο μήνες στο όνομα της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και της ολοκλήρωσης, της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος το οποίο ξεκινήσαμε το Σεπτέμβριο του ’15.

Κάτι το οποίο παραγνωρίζουμε και έχει σημασία να το τονίζουμε, είναι το εξής γεγονός – το ότι συμφωνούμε σε ένα πακέτο μέτρων για το ’19 και το ’20, με την προϋπόθεση ότι η συζήτηση για το χρέος που ακολουθεί θα μας έχει σύμφωνους και από τότε θα ισχύουν ένθεν και ένθεν τα συμφωνηθέντα. Έχουμε ένα δεδομένο, το ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, ήδη είμαστε σε φάση ανάκαμψης και ανάπτυξης και θέλουμε να πιστεύουμε ότι και το ’17 και το ’18 τα στοιχεία και οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και του ΑΕΠ τελικά θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Ο υπολογισμός λέει ότι το ΑΕΠ μας θα είναι το ’19 κοντά στο 200, με 195-198-200 δις. Πράγμα που σημαίνει ότι μεσοσταθμικά, γιατί αυτό το έχουμε πράξει ήδη, το έχουμε θεσμοθετήσει ήδη, οι συντάξεις είναι πάρα πολύ πιθανό κατά τι να βελτιωθούν.

Με βάση το μέσο όρο τιμών καταναλωτή και διαφόρων άλλων παραμέτρων που έχουμε βάλει, έχουμε βάλει ένα στοπ ώστε οι συντάξεις να μην κατεβαίνουν και από ‘κει και πέρα να ανεβαίνουν μεσοσταθμικά. Πράγμα που σημαίνει το ότι η πιθανότητα του να έχουμε μία απομείωση της προσωπικής διαφοράς, της τάξεως που λέτε εσείς του 7-8% να είναι μόνο 1%, ή 2%, ή και καθόλου.»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης