Πιθανή συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στο Πεκίνο

Πιθανή συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στο Πεκίνο

Οι δύο άνδρες θα συμμετάσχουν στο «Belt and Road Forum» που θα πραγματοποιηθεί στην Κινεζική πρωτεύουσα και ήδη γίνονται οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις για να κλειστεί το ραντεβού 

Πιθανή συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στο Πεκίνο
Η συμμετοχή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
στο «Belt and Road Forum», που θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Μαΐου στο Πεκίνο, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη παρουσία του Τούρκου Προέδρου
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει προκαλέσει διπλωματική κινητικότητα στην Αθήνα και δεν αποκλείεται οι δύο άνδρες να πραγματοποιήσουν μια κατ ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο του συνεδρίου. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις στην Άγκυρα. Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές το ραντεβού των δύο ανδρών εάν τελικά πραγματοποιηθεί θα έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία καθώς οι σχέσεις των δύο χωρών δοκιμάζονται από τις καθημερινές προκλήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στον ελληνικό εναέριο χώρο και τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Στο πλαίσιο αυτό, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι και το Κυπριακό βρίσκεται σε σημείο καμπής όπως επίσης και η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.  

Η τελετή εγκαινίων του φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στο εθνικό συνεδριακό κέντρο της Κίνας, την Κυριακή 14 Μαΐου, και θα ακολουθήσει διάλογος υψηλού επιπέδου. Ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κινεζική πρωτεύουσα αναμένεται να έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της Κίνας. Στο φόρουμ όπως έχει γίνει γνωστό θα συμμετάσχει επίσης και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης