Παυλόπουλος: «Όχι» στην απορρύθμιση του κράτους δικαίου υπέρ της αυτορρύθμισης της οικονομίας

Παυλόπουλος: «Όχι» στην απορρύθμιση του κράτους δικαίου υπέρ της αυτορρύθμισης της οικονομίας

«Οι κίνδυνοι είναι ορατοί ή μάλλον ακόμα μεγαλύτεροι, γιατί είναι υποδόριοι για την υπεράσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας»

Παυλόπουλος: «Όχι» στην απορρύθμιση του κράτους δικαίου υπέρ της αυτορρύθμισης της οικονομίας
Την ανάγκη υπεράσπισης και ενίσχυσης του κράτους δικαίου επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος
, κάνοντας μάλιστα αναφορές και σε «οπαδούς της απορρύθμισης» του κράτους δικαίου, υπέρ της αυτορρύθμισης της οικονομίας.

«Μην υποτιμούμε την σημασία του κράτους δικαίου και στις μέρες μας. Οι κίνδυνοι είναι ορατοί ή μάλλον ακόμα μεγαλύτεροι, γιατί είναι υποδόριοι για την υπεράσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος στο κλείσιμο της τοποθέτησής του.

Κλείσιμο
Νωρίτερα, μίλησε για εκείνους «που θεωρούν ότι η οικονομία αυτορρυθμίζεται και πως δεν μπορεί να υπάρξει κρατική παρέμβαση, αλλά ότι πρέπει να καταργηθούν οι οργανισμοί που παρεμβαίνουν συνταγματικά. Εννοώ παρεμβάσεις στο κράτος, για να διορθώσει τα κακώς κείμενα».

«Αυτοί οι οπαδοί της απορρύθμισης έχουν ένα όπλο στην φαρέτρα τους» συνέχισε, «καθώς λένε ότι οι κανόνες δικαίου δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα της οικονομίας. Το επιχείρημα αυτό είναι βολικό για την οικονομία, αλλά δεν είναι διόλου βολικό για τα δικαιώματα του ανθρώπου και κυρίως για τα κοινωνικά δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος. Ευτυχώς όμως, όλοι αρχίζουμε και το κατανοούμε. Είναι θετική η πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ότι αυξάνονται οι φωνές στην Ευρώπη που λένε ότι ο θεσμός του  κοινωνικού κράτους πρέπει να μείνει όρθιος»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης