Κούλογλου: «Μετεωρίτης, άνθρωπος των τραπεζών και “μικρός Φρανκενστάιν του Ολάντ” ο Μακρόν…»

Κούλογλου: «Μετεωρίτης, άνθρωπος των τραπεζών και “μικρός Φρανκενστάιν του Ολάντ” ο Μακρόν…»

Και μόνο το γεγονός ότι η Ακροδεξιά ξεπερνάει το 20% και μπαίνει στο δεύτερο γύρο είναι πάρα πολύ ανησυχητικό, κανονικά θα έπρεπε να ανησυχήσει και τη Γαλλία και ολόκληρη την Ευρώπη σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Κούλογλου: «Μετεωρίτης, άνθρωπος των τραπεζών και “μικρός Φρανκενστάιν του Ολάντ” ο Μακρόν…»
Σκληρή κριτική στο νικητή του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, Εμανουέλ Μακρόν, άσκησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας με τον νικητή των Γαλλικών εκλογών.


Κλείσιμο

Ο κ. Κούλογλου τον χαρακτήρισε άνθρωπο των τραπεζών που θα ακολουθήσει πολιτική διάλυσης του κοινωνικού κράτους, και «μετεωρίτη» που δεν έχει εκλεγεί ούτε καν βουλευτής. Εκτίμησε ότι η Γαλλία θα εισέλθει σε μεγάλη πολιτική κρίση, με κερδισμένη τη Γερμανία.

Ο κ. Κούλογλου τόνισε ότι είναι ανακουφισμένη η Ευρώπη για τη νίκη του Μακρόν, αλλά σημείωσε ότι θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος προβληματισμός για το γεγονός ότι η ακροδεξιά Λεπέν ξεπέρασε το 20% και πέρασε στο δεύτερο γύρο.

Σημείωσε ότι οι ελίτ με τις πολιτικές τους επιλογές ενίσχυσαν την ακροδεξιά στην Ευρώπη. Πρόσθεσε, πάντως, ότι στο δίλημμα «Μακρόν ή Λεπέν», όλο το δημοκρατικό στρατόπεδο τάσσεται με επιφύλαξη υπέρ του Μακρόν.

Αναλυτικά

«Είναι ανακούφιση καταρχήν γιατί κέρδισε ο Μακρόν, μάλλον εκλέγεται. Η δημοκρατική Ευρώπη είναι ανακουφισμένη γιατί η Μαρίν Λεπέν μάλλον δεν εκλέγεται, κατά πάσα πιθανότητα. Και επίσης και γιατί το ποσοστό της είναι χαμηλό, σχετικά χαμηλό, σε σχέση με αυτό που περίμενε η ίδια και το στρατόπεδό της. Αλλά γενικώς και μόνο το γεγονός ότι η Ακροδεξιά ξεπερνάει το 20% και μπαίνει στο δεύτερο γύρο είναι πάρα πολύ ανησυχητικό, κανονικά θα έπρεπε να ανησυχήσει και τη Γαλλία και ολόκληρη την Ευρώπη. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά δε θα γίνει, ούτε αυτή τη φορά , θα καταλάβουν ότι με αυτές τις πολιτικές που εφαρμόζουν ευνοούν την Ακροδεξιά.

Η Γαλλία μπαίνει σε μια μεγάλη πολιτική κρίση, διότι ο Μακρόν είναι μετεωρίτης στην πραγματικότητα. Άνθρωπος των τραπεζών είναι. Η πολιτική που θα ακολουθήσει είναι μια πολιτική διάλυσης του κοινωνικού κράτους, το οποίο στη Γαλλία έχει πολύ γερές και βαθιές ρίζες. Γιατί και ο Μακρόν θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική με αυτή που ακολουθεί το Βερολίνο, λίγο-πολύ την ίδια πολιτική. Και από την άλλη μεριά, με την πολιτική κρίση της Γαλλίας δυναμώνει τον άλλο πόλο του πρώην άξονα του γαλλογερμανικού, δηλαδή τη Γερμανία.»

Πηγή: flash96.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης