Με «άδειο καλάθι» θα γυρίσει το team Τσακαλώτου από την Ουάσινγκτον;

Με «άδειο καλάθι» θα γυρίσει το team Τσακαλώτου από την Ουάσινγκτον;

Παρά τις διαρροές του κυβερνητικού στρατοπέδου περί θετικών αποτελεσμάτων απο τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών 

Με «άδειο καλάθι» θα γυρίσει το team Τσακαλώτου από την Ουάσινγκτον;
Με «άδειο καλάθι» φαίνεται πως θα γυρίσει από την Αμερική η ελληνική διαπραγματευτική αποστολή
καθώς παρά τις διαρροές του κυβερνητικού στρατοπέδου περί θετικών αποτελεσμάτων απο τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών στο περιθώριο της συνόδου του
ΔΝΤ, οι
θεσμοί
Κλείσιμο
επιμένουν στην λήψη μέτρων που δεν μπορεί να αποδεχθεί η Αθήνα.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου σε ρεπορτάζ που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα
mignatiou.com επικαλείται ενημερωμένη πηγή για τις εξελίξεις στην αμερικανική πρωτεύουσα η οποία υποστηρίζει πως σημειώθηκε «μικρή έως ελάχιστη πρόοδος» και τώρα όλες οι εξελίξεις μεταφέρονται στην Αθήνα, όπου την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αφιχθούν οι επικεφαλής των Θεσμών.


Η ίδια πηγή επισημαίνει δε, πως η απόφαση για επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών είναι καθαρά πολιτική. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του κ. Ιγνατίου ο κ. Τσακαλώτος «φέρεται να πιστεύει» πως εξακολουθεί να έχει πιθανότητες να πείσει τους συνομιλητές του για να ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα η επιθεώρηση κατά τις σημερινές συναντήσεις με τον Αμερικανό υφυπουργό Οικονομικών, Άντριου Μπακόλ, τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί και τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν. «Με τον τελευταίο ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να πιστεύει ότι “θα βάλει τις τελευταίες πινελιές», σημειώνουν οι πηγές στο mignatiou.com.

Οι επικεφαλής των θεσμών επιστρέφουν την ερχόμενη Τρίτη με σφιχτό χρονοδιάγραμμα εργασιών, και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τη σύνθεση του MEFP (Memorandum of Economic and Financial Policies), την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας και τη συζήτηση για το χρέος, η οποία θα γίνουν ταυτόχρονα με τα παραπάνω.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης