Κόντρα Καμμένου-Δαβάκη για τις συντάξεις χηρείας στις οικογένειες των στρατιωτικών

Κόντρα Καμμένου-Δαβάκη για τις συντάξεις χηρείας στις οικογένειες των στρατιωτικών

«Η αφέλεια είναι ανίκητη, τώρα εξηγείται γιατί τον ξήλωσαν από τομεάρχη» λένε συνεργάτες του υπουργού Άμυνας για τον Θανάση Δαβάκη - Βουλευτής ΝΔ: Ο υπουργός Άμυνας ψήφισε τον νόμο Κατρούγκαλου χωρίς να τον διαβάσει

Κόντρα Καμμένου-Δαβάκη για τις συντάξεις χηρείας στις οικογένειες των στρατιωτικών
Την άμεση αντίδραση συνεργατών του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου
οι οποίοι έσπευσαν να τονίσουν ότι αυτήν τη δύσκολη στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις ο κ. Θανάσης Δαβάκης θα έπρεπε να επιδείξει μεγαλύτερο σεβασμό, προκάλεσε η ενέργεια του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με το καθεστώς των συντάξεων χηρείας για τους στρατιωτικούς και να κατηγορήσει για υποκρισία την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.  

Πιο συγκεκριμένα στη δήλωση του ο Βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ ανέφερε: 

Κλείσιμο
Από δημοσιεύματα του Τύπου πληροφορούμαστε ότι ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας «αγωνιά» – δίνοντας εντολή για σχετικό έγγραφο ερώτημα προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – για τις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου στις συντάξεις που θα λάβουν οι σύζυγοι και τα τέκνα των πεσόντων στο ατύχημα με το ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού.

Όπως θα έπρεπε να γνωρίζει, από τις προβλέψεις του νόμου Κατρούγκαλου εξαιρούνται όλοι όσοι δικαιούνται σύνταξη λόγω θανάτου που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης.

Από τα ανωτέρω, δύο ενδεχόμενα είναι πιθανά: Είτε ο κ. Υπουργός ψήφισε τις ρυθμίσεις Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς καν να τις διαβάσει. Είτε ο κ. Υπουργός γνωρίζει τι ψήφισε αλλά για μια ακόμα φορά προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών σε άλλους, προσποιούμενος ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα των στελεχών και προσπαθώντας να αποποιηθεί την πολιτική ευθύνη.

Αφήνουμε τα πεπραγμένα Καμμένου στην κρίση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και όλων των πολιτών.

Όσον αφορά την ουσία του ζητήματος των συντάξεων χηρείας, καλούμε τον κ. Καμμένο να ζητήσει τα σχετικά πρακτικά της Βουλής και να δει τι μας απάντησε ο συνάδελφός του κ. Πετρόπουλος στις 3/2/2017… Τέλος, αν ο κ. Καμμένος έχει τη βούληση να επιλύσει το θέμα των συντάξεων χηρείας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, να αναλάβει συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία για την τροποποίηση του άρθρου 12 του Ν. 4387/2016».

Η απάντηση των συνεργατών του κ. Καμμένου δεν άργησε να έρθει. Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Α. Δαβάκη για τις συντάξεις χηρείας, κύκλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν τα εξής:
 
«Οφείλουμε να σεβόμαστε αυτές τις στιγμές, κάτι που προφανώς αδυνατεί να καταλάβει ο κ. Δαβάκης. Επαναλαμβάνουμε: η αφέλεια είναι ανίκητη. Τα πάντα τελικά έχουν την εξήγησή τους και αντιλαμβανόμαστε όλοι πλέον γιατί τον «ξήλωσαν» από τομεάρχη Άμυνας στο κόμμα του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης