Βίτσας: Δεν θα είναι για καλό αν η Τουρκία δείξει «εθνική μαγκιά»

Βίτσας: Δεν θα είναι για καλό αν η Τουρκία δείξει «εθνική μαγκιά»

Εκτίμησε ότι δεν κινδυνεύει η συμφωνία για το προσφυγικό - «Δεν βγάζει πουθενά η λογική ενός κυνηγητού εξοπλισμών, ίσα-ίσα που επιβαρύνει το κλίμα» - Δεν θα υπάρξουν μέτρα για το 2017 και το 2018

Βίτσας: Δεν θα είναι για καλό αν η Τουρκία δείξει «εθνική μαγκιά»
Την εκτίμηση ότι δεν θα είναι προς όφελος της Τουρκίας
αλλά και της σταθερότητας στην περιοχή αν η Άγκυρα δείξει «εθνική μαγκιά» λέγοντας ότι κόβει τις σχέσεις της με την Ευρώπη εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας
Δημήτρης Βίτσας σχολιάζοντας
τη σκέψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.
Κλείσιμο

«Κάνει λάθος όποιος βάζει θέματα μεγαλιοδεατικά για να κερδίσει» συμπλήρωσε ο κ. Βίτσας, ο οποίος, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε λόγους να αναμειχθούμε στο εσωτερικό της Τουρκίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο η συμφωνία για το προσφυγικό δεν θα αλλάξει. «Ελπίζω ότι θα επικρατήσει μεγαλύτερη ειρήνη και ψυχραιμία στα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπ. Άμυνας.

Μιλώντας για τα εξοπλιστικά ο κ. Βίτσας είπε στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ότι δεν βγάζει πουθενά «η λογική ενός κυνηγητού εξοπλισμών ίσα ίσα επιβαρύνει το όλο κλίμα». 

«Υπάρχουν άλλες δυνατότητες και αυτό κάνουμε. Έχει να κάνει με το πώς διατάσσεις τις δυνάμεις σου και πώς διαμορφώνεις τα οπλικά συστήματα σε επίπεδο αναβάθμισης ή στοχευμένων αγορών. Το κύριο ζήτημα, όμως, είναι το διπλωματικό πεδίο και σε αυτό πρεπει να συγκλίνουμε» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος τέλος στη συμφωνία της Μάλτας είπε ότι «αποδεχθήκαμε τα μέτρα και τα αντίμετρα που μπορούμε να κάνουμε» προσθέτοντας ότι «στα αντίμετρα μπορεί να είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου που θα βοηθήσει την οικονομία» ενώ χαρακτήρισε «κεντρικό πρόβλημα το θέμα του χρέους και εμείς έχουμε πει ότι πρέπει να είναι ένα πακέτο όλα αυτά».

«Δεν θα υπάρξουν μέτρα για το 2017 και το 2018»


Δεν θα υπάρξουν μέτρα για το 2017 και το 2018,  τόνισε, την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σημειώνοντας ότι τα μέτρα και τα αντίμετρα που θα εφαρμοστούν στη συνέχεια θα ψηφιστούν μαζί στη Βουλή και ενώ θα έχουν συμφωνηθεί τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Μιλώντας στον Σκάι, ο αναπλ. υπουργός είπε ότι «η χρονική ακολουθία έχει ως εξής: Τα τεχνικά κλιμάκια λύνουν τα τεχνικά ζητήματα της αξιολόγησης -κάτι που δεν είναι δύσκολο αφού τα περισσότερα ζητήματα έχουν λυθεί από τον περασμένο Νοέμβριο-, οριστικοποιούνται τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, μπαίνουμε στην ποσοτική χαλάρωση, τελειώνουμε με τη μεγάλη δόση τον Ιούλιο του 2017 και μπαίνουν οι βάσεις για την ανάπτυξη».

Ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι τα μέτρα και τα αντίμετρα και το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους είναι πακέτο, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει πλαίσιο πολιτικής συμφωνίας για την αξιολόγηση. Ξεκαθάρισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι στη Βουλή θα ψηφιστούν τα μέτρα και τα αντίμετρα μαζί ενώ δεν υπάρχει λόγος να ψηφιστούν τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι η Παγκόσμια Τράπεζα δεν θα χρηματοδοτήσει με δανεισμό 3 δισ. ευρώ πρόγραμμα για την ανεργία είπε ότι η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για τη μείωση της ανεργίας, αλλά προσέθεσε ότι την ώρα που βγαίνεις από προγράμματα δεν είναι ανάγκη να φορτωθείς και άλλες δεσμεύσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης