Βίντεο: Δείτε τον Τσίπρα και την Μπέτυ να ρίχνουν τον «μπότη» στην Κέρκυρα

Βίντεο: Δείτε τον Τσίπρα και την Μπέτυ να ρίχνουν τον «μπότη» στην Κέρκυρα

Η... φαρμακερή ατάκα που είπε για τον Σόιμπλε την ώρα που περίμενε να ρίξει το κανάτι

Βίντεο: Δείτε τον Τσίπρα και την Μπέτυ να ρίχνουν τον «μπότη» στην Κέρκυρα
Το πασχαλινό έθιμο των «μπότηδων» τήρησε ο Αλέξης Τσίπρας
ο οποίος βρίσκεται από εχθές στο νησί των Φαιάκων με την Μπέτυ Μπαζιάνα, τα δύο παιδιά του και τον
Αλέκο Φλαμπουράρη.

Σήμερα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Νικολούζο, τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρο Γαλιατσάτο, τους βουλευτές και πολιτικούς άρχοντες του τόπου.
Κλείσιμο



 Στο παλιό δημαρχείο της πόλης, ο πρωθυπουργός τίμησε και το πασίγνωστο έθιμο των «μπότηδων», δηλαδή τη ρίψη μεγάλων πήλινων κανατιών, γεμάτων νερό, με στενό στόμιο, από το μπαλκόνι.

Κρατώντας την κανάτα και έτοιμος να την αφήσει να πέσει, ο πρωθυπουργός, ελέγχοντας το πεδίο κάτω από το μπαλκόνι, έριξε μία... φαρμακερή ατάκα: «Κάτσε, να μην περνάει ο Σόιμπλε από κάτω!», προκαλώντας το γέλιο των παρευρισκομένων.

Μία κανάτα για να τιμήσει το έθιμο έριξε και η σύντροφός του κ. Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα. Ο πρωθυπουργός, μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά, θα παραμείνουν στο νησί τουλάχιστον έως την Κυριακή του Πάσχα και το βράδυ θα παρακολουθήσει την τελετή της Αναστάσεως στην πλατεία Σπιανάδας.


 


Αλέξης Τσίπρας: Θα φτάσουμε σύντομα στην Ιθάκη
Με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί των Φαιάκων, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο δίδαγμα του Ομήρου ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη δεν χρειάζεται μόνο δύναμη αλλά χρειάζεται και μυαλό: «Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Αρκεί να το πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα» τόνισε ο πρωθυπουργός.
 
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε καλή ανάσταση, υγεία και ευτυχία σε όλους λέγοντας ότι είναι μια μέρα χαράς για όλους τους Έλληνες καi όλες τις Ελληνίδες. Είναι μια μέρα που το αναστάσιμο πνεύμα πρέπει να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και να μας δώσει κουράγιο να προχωρήσουμε. Είμαι σε ένα πανέμορφο νησί. Εντυπωσιάστηκα από τα έθιμα της (πρώτης) Ανάστασης είπε ο κ. Τσίπρας.
 
Πρόσθεσε, δε, τα εξής: «Θέλω να πω ότι είμαι στο νησί των Φαιάκων και ο Όμηρος μας έχει δώσει το δίδαγμα ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη δεν χρειάζεται μόνο δύναμη αλλά χρειάζεται και μυαλό. Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Αρκεί να το πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα».

Πάντως, ο πρωθυπουργός αποδοκιμάστηκε μετά την δήλωσή του, από πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο: 
Πηγή: www.voria.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Kerkyrashmera.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης