Γεννηματά: Η κυβέρνηση έφερε ήδη δύο μνημόνια - Αλίμονό της αν δεν φέρει ρύθμιση χρέους

Γεννηματά: Η κυβέρνηση έφερε ήδη δύο μνημόνια - Αλίμονό της αν δεν φέρει ρύθμιση χρέους

«Για κάθε σκληρό αντιλαϊκό μέτρο που υπογράφει η κυβέρνηση έχει αντίμετρο την σκανδαλολογία» αναφέρει η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ

Γεννηματά: Η κυβέρνηση έφερε ήδη δύο μνημόνια - Αλίμονό της αν δεν φέρει ρύθμιση χρέους
Ως μοναδικό αντίμετρο απέναντι στα επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα χαρακτήρισε την επαναφορά της σκανδαλολογίας από την κυβέρνηση, η κυρία Φώφη Γεννηματά,
υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται δεν θα καλυφθεί από τους επικοινωνιακούς ελιγμούς του
Μεγάρου Μαξίμου.

«Για κάθε σκληρό αντιλαϊκό μέτρο που υπογράφει η κυβέρνηση έχει αντίμετρο την σκανδαλολογία. Δεν θα τα καταφέρετε αυτή την φορά. Το ενδιαφέρον των πολιτών και το δικό μας παραμένει στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Η τακτική σας προδίδει ταραχή, φόβο και πανικό» ανέφερε η επικεφαλής της
Κλείσιμο
Δημοκρατικής Συμπαράταξης μιλώντας στην Ολομέλεια της
Βουλής
για τις προτάσεις σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία.

Τόνισε δε ότι παράλληλα με τα νέα μέτρα 3,6 δις ευρώ η κυβέρνηση ετοιμάζει «εκποίηση της ΔΕΗ» για να υπογραμμίσει σε άλλο σημείο πως «Η συνέχιση της παραμονής της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μόνο καταστροφή και αδιέξοδα φέρνει στον τόπο».

«Παραδέχεστε σήμερα  ότι δεν σκίσατε τα μνημόνια. Πως οι αυταπάτες σας, χρέωσαν αλλά 2 αχρείαστα μνημόνια. Αποτύχατε να δώσετε βασικό κατώτατο μισθό 750 ευρώ, 13 και 14 σύνταξη και τόσα άλλα. Αποτύχατε να καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ. Η αυταπάτες μείωσαν δραματικά τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων» συνέχισε η κυρία Γεννηματά για να προσθέσει «Φέρνετε το 2ο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με μέτρα 3,6 δις ευρώ χωρίς κανένα ευρώ χρηματοδότηση και αναζητάτε να σώστε την τιμή σας κυνηγώντας τους άλλους. Ψηφίσαμε εως σήμερα όλες τις προτάσεις για εξεταστικές από θέση αρχής. Όλα κι όλα. Ως εδώ και μη παρέκει. Φυγομαχείτε. Προτείνετε εξεταστικές για τους άλλους και εξαιρείτε τα πεπραγμένα της δική σας πολιτικής. Φοβάστε να συζητηθούν οι ενέργειες Βαρουφάκη, τα capital controls, την αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών κ.α. Κάντε όσες εξεταστικές θέλετε με την οριακή σας πλειοψηφία».

Αναφορικά με την συμφωνία της Μάλτας υποστήριξε ότι τα νέα επώδυνα μέτρα οφείλονται στην καθυστέρηση που επέδειξε η κυβέρνηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης.
«Έχετε βαθύτατες ευθύνες για την συνθηκολόγηση του ηττημένου. Ευθύνεστε για την καθυστέρηση. Η ύφεση επέτρεψε, οι καταθέσεις μειώνονται και τα κόκκινα δάνεια αυξάνονται. Οι ιδεοληψίες εμπόδισαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Χάθηκε η διαπραγματευτική ισχύς της χώρας. Ανέβηκε ο λογαριασμός που καλείται να πληρώσει ο φορολογούμενος. Η μείωση του αφορολόγητου και η περικοπή στις συντάξεις δεν ήταν στο τραπέζι τον Οκτώβριο και Νοέμβριο 2016» ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να προειδοποιήσει «Αλίμονο αν δεν φέρετε δεσμευτικές αποφάσεις για το χρέος. Πέρυσι η αξιολόγηση έκλεισε με δεσμεύσεις για το χρέος και ακόμα δεν τις έχουμε δει να γίνονται πράξεις».
Αναφορικά με την εξεταστική εξήγησε ότι η έρευνα πρέπει να συμπεριλάβει και την περίοδο 2015 – 2017. «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Είστε κατά δήλωσή σας άμεμπτοι και αποφασίζετε μόνοι σας την εξαίρεση του εαυτού σας από την εξέταση. Δεχθείτε την πρότασή μας και για έρευνα των δικών σας πεπραγμένων. Μην μας ξαναμιλήσετε για το ηθικό πλεονέκτημα του μορφώματος ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που στηρίζεται στον λαϊκισμό και την εξόντωση των αντιπάλων με κάθε μέσο» τόνισε η ίδια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης