Πολάκης: Δεν μοιάζουμε κουμπάρε - Άδωνις: Θα σας κάνω ρεζίλι των σκυλιών

Πολάκης: Δεν μοιάζουμε κουμπάρε - Άδωνις: Θα σας κάνω ρεζίλι των σκυλιών

«Δεν ήξερα ότι για να ελεγχθεί η περίοδος Πολάκη, έπρεπε να βγάλω μούσια και να βγάλω τη γραβάτα!» απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν δέχεται Εξεταστική για τα δικά της πεπραγμένα στην Υγεία

Πολάκης: Δεν μοιάζουμε κουμπάρε - Άδωνις: Θα σας κάνω ρεζίλι των σκυλιών
Η προσωπική αντιπαράθεση των κ.κ. Παύλου Πολάκη
και
Άδωνι Γεωργιάδη καλά κρατεί και, αυτήν την φορά, μεταφέρθηκε από τα τηλεοπτικά πάνελ στην Βουλή, με σκληρές εκατέρωθεν εκφράσεις, απειλές και αντεγκλήσεις κατά την διάρκεια της συζήτησης για την Εξεταστική Επιτροπή στην Υγεία. 

Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα, στα 85 δισ. ευρώ κοστολόγησε την «καταλήστευση» του δημόσιου χρήματος στον χώρο της Υγείας κατά την περίοδο 1991-2010 ο κ. Πολάκης, ωστόσο, έσπευσε να υπογραμμίσει πως ο έλεγχος της Εξεταστικής επιτροπής δεν πρέπει να συμπεριλάβει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Το 2015-2016 δεν μπαίνει, γιατί δεν μοιάζουμε ρε κουμπάρε, τι να κάνουμε. Δεν είμαστε το ίδιο. Δεν είμαστε σαπισμένοι. Όταν μετά από 20 χρόνια θα σας εμπιστευτεί ο κόσμος, ελέγξτε μας» ανέφερε, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση και ειδικά στον Άδωνι Γεωργιάδη, συνεχίζοντας την πολιτική βεντέτα με τον πρώην υπουργό Υγείας.

Ανταπαντώντας, ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε την τοποθέτηση του κ. Κουρουμπλή και κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου να απαντήσει για ποιο λόγο δημοσίευσε τα δελτία τιμών τον Δεκέμβριο του 2015, αν και ήταν έτοιμα από τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Όπως εξήγησε ο βουλευτής της ΝΔ, η καθυστέρηση ζημίωσε το Δημόσιο υπέρ των φαρμακοβιομηχανιών.

«Κύριε Πολάκη, δεν μοιάζουμε! Δεν ήξερα ότι για να ελεγχθεί η περίοδος Πολάκη, έπρεπε να βγάλω μούσια και να βγάλω τη γραβάτα!» είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Την ίδια στιγμή τόνισε: «Μας λέει ότι η υπηρεσία απάντησε! Πήγαν να αλλάξουν τα χαρτιά και δεν τους έχετε πάει στον εισαγγελέα; Αναφέραμε τον κ. Μανιαδάκη και Μανία. Ο τελευταίος δεν είχα τη τιμή να γνωρίζω ήταν σύμβουλος της κυρίας Τζάκρη, τώρα δίνετε αυτή;».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «αν ο κ. Ξανθός επιμένει πως δεν υπήρχε πρόβλημα με δελτίο τιμών το 2015, ας δεχθεί την Εξεταστική. Δεν είμαστε ίδιοι, εμείς μειώσαμε την δαπάνη και σεις την αυξήσατε».

Οι καταγγελίες του κ. Γεωργιάδη προκάλεσαν την «έκρηξη» του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, που ακούστηκε να λέει «άντε πια σίχαμα»!
 
Νωρίτερα, ο κ. Πολάκης κατά την τοποθέτησή του επιχείρησε να περιγράψει με συγκεκριμένα παραδείγματα το πάρτι προμηθειών στο χώρο της Υγείας.

«Δεν μας έχουν στο χέρι, γι' αυτό κάνουμε Εξεταστική. Τόσα χρόνια παρά τις απειλές της κυρίας Μπακογιάννη που παζάρευε την ασυλία της για την Siemens δεν είχε γίνει τίποτα παρά τα πορίσματα και τα δημοσιεύματα. Όλα τα θάψατε. Από το 1991 έως το 2010 δόθηκαν περίπου (δημόσια και ιδιωτική δαπάνη) 265 δις ευρώ. Από αυτά το 60% ήταν δημόσια δαπάνη. Το 40%ιδιωτική.  Από αυτά 45 δισ. ευρώ της δημόσιας δαπάνης και άλλα 40 δισ. ευρώ από ιδιωτική ήταν μαύρο χρήμα ληστείας του λαού και αυτό έγινε με ευλογίες του πολιτικού συστήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Από το 2001 εως 2005 η φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 4 δισ. ευρώ. Το αντίστοιχο ποσό για τα νοσοκομεία ξεκίνησε από 250 εκατ/ ευρώ το χρόνο για να φθάσει στα 1,9 δις ευρώ το έτος το 2009» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Σχολιάζοντας, δε, την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, που χαρακτήρισε την διαφθορά κοινωνικό φαινόμενο, είπε: «Η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο, μας είπε ένας βρικόλακας από τις ντουλάπες. Όμως, αυτό το φαινόμενο καθοδηγήθηκε από πολιτικές δυνάμεις».

Προσέθεσε, δε: «Έγινε γλέντι φαρμακευτικών την περίοδο της γρίπης. Πήραμε 250 κιλά της ουσίας, ενώ ως χώρα χρειαζόμασταν το πολύ 10-15 κιλά. Έλεγχος του αίματος με 50 ευρώ, όταν οι ίδιες εταιρείες στην Πολωνία έπαιρναν για την ίδια εξέταση 8,5 ευρώ. Ραδιοφάρμακο στην Πάτρα αντί 280 ευρώ, πλήρωσαν 2.800 ευρώ. Για υλικά για αρθροπλαστικές πληρώναμε 1.400 ευρώ, αντί 400 ευρώ που ήταν ο μέσος όρος στην ΕΕ».

Αναφορικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ, αναφέρθηκε σε ρουσφετολογικές προσλήψεις, υπερ-κοστολογήσεις και για χορηγίες σε ΜΜΕ. «Υπήρξε χορηγία προς τον ΑΝΤ1 με ένα εκατ. ευρώ για τον θεσμό της αριστείας και άλλη χορηγία προς τον ΣΚΑΙ. Πήραμε θερμικές κάμερες 150 χιλ. ευρώ τη μία, όταν η πιο ακριβή την αγορά δεν ξεπερνά τις 7 χιλ ευρώ».

Άδωνις: Να με πάτε στο ειδικό δικαστήριο, θα σας κάνω ρεζίλι των σκυλιών

Για εκστρατεία λάσπης εναντίον του έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έβαλε τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη να γράψει ότι «ο Άδωνις ζητάει εκλογές, για να υπάρξει παραγραφή». 

«Έχει υπάρξει παραγραφή από τις εκλογές του Αυγούστου» διευκρίνισε και προκάλεσε την κυβέρνηση να κάνει Προκαταρκτική. «Να με πάτε στο ειδικό δικαστήριο και παραιτούμαι κάθε παραγραφής» είπε, για να προσθέσει: «Θα σας κάνω εκεί ρεζίλι των σκυλιών».

Συμπλήρωσε, δε: «Σκέφτομαι ότι κι εσείς κ.κ Πολάκη, Ξανθέ και Κουρουμπλή δεν έχετε καμία αντίρρηση να ελεγχθούν τα δικά σας πεπραγμένα». 

Υπογράμμισε, δε, ότι «η Μανωλίδου ήταν η επικεφαλής των προσλήψεων στο ΕΚΕΠΥ. Και την μπέρδεψε ο Πολάκης με τη γυναίκα μου. Και δεν της έχει ζητήσει συγγνώμη ακόμα».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «ο κ. Πολάκης με κατηγόρησε για παράνομους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Όμως, η Δικαιοσύνη δεν με έχει καλέσει καν. Όμως στον κ. Πολάκη έχει ασκηθεί δίωξη σε τρεις υπαλλήλους του. Θα αφήσετε να πάνε φυλακή οι τρεις υπάλληλοι του κ. Πολάκη; Ο λεβέντης γενναίος Πολάκης θα αφήσει τους υπαλλήλους του να πάνε φυλακή; Τόσο γενναίος είναι;» αναρωτήθηκε.

Αναφορικά με την υπόθεση του Ντυνάν δήλωσε πως «ορκίζομαι ότι είμαι χριστιανός ορθόδοξος μη ομοφοβικός. Έτσι καταλήγει ο Μαρτίνης στην κατάθεση. Δεν ντρέπεστε να χρησιμοποιείτε έναν άνθρωπο που λόγω της φυλακής είναι σε σύγχυση;» και συμπλήρωσε: «Μόλις εγώ έβγαλα από διοίκηση του Ντυνάν τον Μαρτίνη, μπήκε φυλακή. Και τον υπερασπίζεστε;».

«Ψηφίστε Προκαταρκτική επιτροπή και πάμε τώρα στο δικαστήριο» κάλεσε την κυβέρνηση. 

Επισήμανε ότι «δεν βγάλατε δελτίο τιμών το 2015. Λέγατε ότι θα βάζατε ενοποιημένο rebate. Αν το βάζατε, θα παίρνατε 140 εκατ. ευρώ από τη φαρμακοβιομηχανία. Το κάνατε; Γιατί κάνατε τεράστιο δώρο στην φαρμακοβιομηχανία».

Σε ό,τι αφορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ, υπογράμμισε ότι κατέθεσε σειρά ελέγχων στα πρακτικά από ΣΔΟΕ, υπουργείο Οικονομικών, Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας. «Σας προκαλώ να καταθέσετε, αν έχετε την απάντηση της υπηρεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ γι' αυτούς τους δήθεν 23 διορισμούς που έκανα».

«Καταθέτω στο Σώμα την καταγγελία εργαζομένων. Το Σάββατο ο Ρόζενμπεργκ προσπάθησε να αλλοιώσει το πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Να μην ελέγξουμε γιατί πήγε η αστυνομία;» είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής τόνισε ότι «ο τροχός γυρίζει. Η πλειοψηφία θα αλλάξει και όλα αυτά θα ερευνηθούν. Καλύτερα για εσάς αν ερευνηθούν τώρα παρά τότε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης