Τσακαλώτος: Είστε νόσος που έχει μπερδευτεί με τη θεραπεία - Δένδιας: Και η Βασιλειάδου πολύ θα σας έπεφτε

Τσακαλώτος: Είστε νόσος που έχει μπερδευτεί με τη θεραπεία - Δένδιας: Και η Βασιλειάδου πολύ θα σας έπεφτε

Άδωνις: Να με πάτε στο ειδικό δικαστήριο, θα σας κάνω ρεζίλι των σκυλιών - Δεν δέχεται η κυβέρνηση την διεύρυνση των χρονικών ορίων της εξεταστικής

Τσακαλώτος: Είστε νόσος που έχει μπερδευτεί με τη θεραπεία - Δένδιας: Και η Βασιλειάδου πολύ θα σας έπεφτε
Άναψαν τα αίματα το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης στη Βουλή όταν η συζήτηση στην οποία σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση ζητά την μετατόπιση των χρονικών ορίων της εξεταστικής για την Υγεία ώστε να συμπεριλάβει και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης
ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ
, έφτασε στην οικονομία.

Κλείσιμο
Με αφορμή την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που χαρακτήρισε Βατερλό την δεύτερη αξιολόγηση για την κυβέρνηση παραθέτοντας αριθμούς για την κατάσταση στον χώρο της εργασίας, το λόγο πήρε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος αφού είπε ότι «δεν θέλω να αποκαλέσω πολιτικό αρχηγό ψεύτη» στη συνέχεια έκανε λόγο για «ανακρίβειες εκ μέρους του αρχηγού της ΝΔ.

Υποστήριξε ότι τον Μάρτιο η ΕΡΓΑΝΗ κατέγραψε την καλύτερη επίδοση από το 2001 όσον αφορά το ισοζύγιο στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στη συνέχεια επισήμανε την απουσία αναφοράς εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη των εργασιακών λέγοντας ότι εμείς διαπραγματευτήκαμε να επιστρέψουν οι συλλογικές συμβάσεις και έχουμε πει στους εργαζόμενους ότι όχι μόνο θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας αλλά θα έχουν και σοβαρούς μισθούς.

«Είστε η νόσος που έχει μπερδέψει τον εαυτό σας με τη θεραπεία» συνέχισε ο υπ. Οικονομικών λέγοντας ότι δεν έχει βάση η θέση ότι τα αντίμετρα θα ληφθούν αν πιάσουμε το στόχο του 3,5%.

«Μόνο στο μυαλό σας δεν είστε λαϊκιστές, ο τρόπος που αντιπολίτευεστε θυμίζει τις χειρότερες εποχές και ήταν αρκετές κακές».

Στον κ. Τσακαλώτο απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας ο οποίος είπε ότι «είστε ψεύτες» κλείνοντας την απάντησή του με ένα καρφί για την πρόσφατη τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών ότι θα ήθελε να βγει για κοκτέιλ με την Σκάρλετ Γιόχανσονότι λέγοντας ότι «έτσι όπως τα πάτε και η μακαρίτισσα η Γεωργία Βασιλειάδου πολύ σας πέφτει.

«Μετά το άκρως αντιφεμινιστικό σχόλιο μπορούμε να συνεχίσουμε. Σεβόμαστε και τη μακαρίτισσα τη Βασιλειάδου και τη Γιόχανσον» έκλεισε την παρένθεση αυτή ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.




Υπενθυμίζεται ότι σε ψηφοφορία θα τεθεί η πρόταση των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ  για σύσταση εξεταστικής που θα ερευνήσει την περίοδο 1997 εως και 2014 και η πρόταση της ΚΟ της ΝΔ που ζητά έρευνα για την περίοδο 1996 εως σήμερα.

  Παρακολουθείστε live την συζήτηση:


Πώς ξεκίνησε η συζήτηση


Ανοίγοντας την συζήτηση ο κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης (ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε ότι η πρόταση της πλειοψηφίας κινείται σε τρεις κατευθύνσεις που αφορούν «την εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης, το όργιο υπερτιμολόγησης φαρμάκων και τις προμήθειες του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Παράλληλα, έσπευσε να επισημάνει ότι η εξεταστική δεν εξυπηρετεί «επικοινωνιακές σκοπιμότητες» του Μεγάρου Μαξίμου ώστε να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα νέα μέτρα. Αναφορικά δε με την πρόταση της ΝΔ που ζητά έρευνα και για τις ενέργειες της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είπε «θολώνει τα νερά».

Ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ) από την άλλη είπε με νόημα πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» υποστηρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει διορθώσει τις «δυσλειτουργίες» στον χώρο της υγείας.

Η κυρία Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αποδράσει επικοινωνιακά από τα μέτρα που ετοιμάζει. Απευθυνόμενη δε στους βουλευτές της πλειοψηφίας σημείωσε «μετά το Πάσχα θα έρθετε εδώ και θα σηκώσετε το χεράκι σας για να πείτε «Ναι σε όλα»! «Ναι» στα μέτρα 3,6 δις ευρώ που μειώνουν συντάξεις και αφορολόγητο».

«Επειδή δεν πείθουν τα αντίμετρα κάνετε επιτροπές και μιλάτε για πάρτι στην υγεία γιατί στο καφενείο είναι πιο πιασάρικο από το να πεις θα σου κόψω σύνταξη» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «η εξεταστική για την υγειά είναι το μόνο αντίμετρο. Δεν έχετε άρτο αλλά έχετε θέαμα». Παράλληλα, υπενθύμισε μια σειρά από «ρουσφετολογικές» τοποθετήσεις διοικητών σε νοσοκομεία εξηγώντας ότι πρέπει να υπερψηφιστεί η πρόταση της ΝΔ.

Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη η κυρία Ευη Χριστοφιλοπούλου κάλεσε την κυβέρνηση να «δείξει θάρρος» και να διευρύνει την έρευνα ώστε να συμπεριλάβει και την σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι αναφορές της μάλιστα για «στοιχεία και φακέλους» που βαραίνουν τους κ.κ. Α. Ξανθό και Π. Πολάκη προκάλεσε την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που ακούστηκε να φωνάζει «ντροπή. Λες ψέματα».

«Ψέματα λες εσυ και η κυβέρνησή σου .Δεν ντρέπεστε; Θέλετε και να μιλάτε; Κόβετε συντάξεις και λέτε τις αυξάνετε. Να τελειώσει η προπαγάνδα και τα ψέματα και να επιμηκυνθεί η έρευνα εως και σήμερα» αντέδρασε η κυρία Χριστοφιλοπούλου.

Ο κ. Γιώργος Λαμπρούλης εξήγησε ότι η κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα του συστήματος Υγείας «είναι άθλια». «Οι εξεταστικές χρησιμοποιούνται για να συσκοτίσουν. Οι εξεταστικές δεν λύνουν τα προβλήματα» πρόσθεσε σε άλλο σημείο για να ξεκαθαρίσει ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει και τις 2 προτάσεις.

Η κυρία Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (Ενωση Κεντρώων) υποστήριξε ότι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ «δεν επιθυμούν πραγματική διερεύνηση αλλα να κρύψουν την αλήθεια» και πρόσθεσε «αυτή την παρωδία εμείς δεν μπορούμε να την στηρίξουμε».

Τέλος, ο κ. Γιώργος Μαυρωτάς υπογράμμισε «μόνο επι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαμε πάρτι στις προμήθειες; Επι ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται;» και συμπλήρωσε «εμείς είμαστε υπερ της σύστασης εξεταστικής για την Υγεία όχι μόνο για το χθες αλλά και για το σήμερα».

Την αναντιστοιχία των κυβερνητικών πανηγυρισμών για την νέα συμφωνία με τα επώδυνα μέτρα 3,6 δις ευρώ που περιλαμβάνει επισήμανε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις Σπίρτζη περί τέλους λιτότητας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μιλώντας στην Ολομέλεια για τις προτάσεις σύστασης εξεταστικής επιτροπής ια την Υγεία που έχουν καταθέσει ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ εξήγησε ότι το κόμμα του «διατηρούμε συνεπή στάση λέγοντας πως όλα πρέπει να εξεταστούν. Είχαμε την ίδια στάση όταν συζητήθηκε η πρόταση για εξεταστική ζητώντας όμως να επεκταθεί και για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ψηφίσαμε θετικά και όταν η ΝΔ ζήτησε εξεταστική για τα capital controls. Και σήμερα ζητάμε εξεταστική για την υγεία που θα περιλάβει όμως και την περίοδο 2015 – 2017».

Επίσης, ο κ. Λοβέρδος άφησε υπαινιγμούς για στοιχεία που εντόπισε η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελ. Ράικου που  αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ. «Είστε και πονηροί. Δεν σας απασχολεί για τους επωφελουμένους τις περιόδου της  ευμάρειας. Ηταν στελέχη φαρμακευτικών, φαρμακοποιοί, γιατροί κ.α. Ακούμε ότι σας ενδιαφέρει ο κατάλογος της κυρίας Ράικου και των γιατρών. Γιατί; Έχει ειδικό ενδιαφέρον; Η κυρία Ράικου παραιτήθηκε καταγγέλλοντας αλλά δεν σας ενδιέφερε να μάθετε τι κατήγγειλε»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης