Εφ' όλης της ύλης επίθεση Μητσοτάκη για οικονομία και καθημερινότητα

Εφ' όλης της ύλης επίθεση Μητσοτάκη για οικονομία και καθημερινότητα

 - «Ζούμε σε μια χώρα που τιμωρεί την σκληρή δουλειά και ποινικοποιεί την επιτυχία», έγραψε στο facebook ο πρόεδρος της ΝΔ, παραθέτοντας πίνακα που δείχνει το εύρος της υπερφορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών

Εφ' όλης της ύλης επίθεση Μητσοτάκη για οικονομία και καθημερινότητα
Εφ΄ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση σχεδιάζει να εξαπολύσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κλείσιμο
κατά τη συζήτηση στη Βουλή
της κυβερνητικής πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της υγείας κατά τα έτη 1997-2014.

Η συζήτηση είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 10 μ.μ. της Τετάρτης και στη διάρκεια της η αξιωματική αντιπολίτευση θα δώσει μάχη για να επεκταθεί χρονικά η έρευνα που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θέλει να περιοριστεί ως το 2014 ώστε να μείνει στο απυρόβλητο η τελευταία διετία. Σε αυτό το πλαίσιο, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ έχει καταθέσει πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της διαχείρισης και των δαπανών της δημόσιας υγείας από το 1996 μέχρι σήμερα και θα επιμείνει για την υιοθέτησή της. 

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη δεν θα περιοριστεί, πάντως, στα ζητήματα της υγείας, αλλά, κατά πληροφορίες, στοχεύει να δώσει έμφαση στις δυσμενείς επιπτώσεις για την πραγματική οικονομία που προκαλούν οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στην επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές για το κλείσιμο της αξιολόγησης, καθώς και στα όλα και πιο μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Το στίγμα των προθέσεων του, άλλωστε, έδωσε την Τρίτη με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έκανε λίγη ώρα μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων και πιο συγκεκριμένα  τους προέδρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας  Γ. Στασινό, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κ. Κόλλια, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μ. Βλασταράκο και τον εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Παπαδόπουλο.

«Ζούμε σε μια χώρα που τιμωρεί την σκληρή δουλειά και ποινικοποιεί την επιτυχία», έγραψε στο facebook ο πρόεδρος της ΝΔ, παραθέτοντας πίνακα που δείχνει το εύρος της υπερφορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών.



«Με απλά λόγια, όσο πιο πολύ πετυχαίνεις στη δουλειά σου, τόσο λιγότερα χρήματα κερδίζεις», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας:  «Αντί να ζητάμε από τους νέους να έχουν όνειρα για να φτάσουν ψηλά τους δίνουμε αντικίνητρα να εργαστούν. Αντί να επιβραβεύουμε επαγγελματίες που ξενυχτάνε στα γραφεία τους, στα ιατρεία τους, στα εργοτάξια, τους αφαιρούμε την πρόσβαση σε χρήματα που ανήκουν στη δική τους τσέπη».

«Θέλω οι νέοι μας», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, «να ζήσουν σε μια Ελλάδα που θα αναγνωρίζει τη δουλειά τους, θα επιβραβεύει το ταλέντο τους, θα ανταμείβει τους κόπους τους. Γι αυτό είμαι υπέρ μιας τολμηρής μείωσης της φορολογίας. Είναι αξιακό και όχι μόνο οικονομικό ζήτημα».

Νωρίτερα, στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων, συζητήθηκαν, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Πειραιώς, «οι συνθήκες ασφυξίας στην πραγματική οικονομία, η υπερφορολόγηση και οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που οδηγούν στο κλείσιμο χιλιάδες “μπλοκάκια” και στη μετανάστευση ικανό και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό».

Όπως ανακοινώθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο κ. Μητσοτάκης άκουσε τις προτάσεις των επιστημονικών φορέων και επανέλαβε τη δέσμευσή του για μια Συμφωνία Αλήθειας, που θα βάζει φρένο στην υπερφορολόγηση». Το κράτος να επιβάλλει λιγότερους φόρους και εισφορές και οι φορολογούμενοι να δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και να είναι συνεπείς σε λογικές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Έτσι ώστε όλοι μαζί - Κράτος, πολίτες και αγορά - ενωμένοι, όχι διχασμένοι, να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης