Μήνας διαλόγου και δράσεων για την υγεία από τη Νέα Δημοκρατία

Μήνας διαλόγου και δράσεων για την υγεία από τη Νέα Δημοκρατία

Στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να ακούσει από το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο έργο τους

Μήνας διαλόγου και δράσεων για την υγεία από τη Νέα Δημοκρατία
Σειρά συναντήσεων και επισκέψεων στα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές του ΕΣΥ υλοποιεί η Νέα Δημοκρατία, με στόχο να αναδείξει τα σημαντικά ζητήματα που έχουν ανακύψει στο πεδίο της υγείας και τα οποία απασχολούν και την ελληνική κοινωνία.
 
Η πρωτοβουλία «7 Απριλίου - 7 Μαΐου: Μήνας διαλόγου και δράσεων για την Υγεία» της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η αφετηρία της ήταν το τριήμερο 7-9 Απριλίου οι δομές της Κρήτης. Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Τομεάρχης Υγείας κ. Βασίλης Οικονόμου, συμμετείχαν σε εκδήλωση στελεχών του κλάδου της Υγείας απ’ όλη την Κρήτη και επισκέφτηκαν τα νοσοκομεία, καθώς και δομές Υγείας και των τεσσάρων Νομών της Κρήτης.
 
Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να ακούσει από το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο έργο τους, αλλά και να ακούσει και τη γνώμη των πολιτών, που επισκέπτονται τα νοσοκομεία, για τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας.
 
Κλείσιμο
Ζητούμενο ένα νέο πλαίσιο αρχών και θέσεων για την υγεία
 
Για τη Νέα Δημοκρατία, μεταρρύθμιση στην Υγεία σημαίνει σεβασμός, βοήθεια, γρήγορη και ποιοτική εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών Υγείας σε όλους τους πολίτες.
 
Στο πλαίσιο αυτό συζητά με την ιατρική κοινότητα και τους πολίτες ένα πλαίσιο αρχών και θέσεων για την Υγεία.
 
Σύμφωνα με τους κκ. Αυγενάκη και Οικονόμου, το πλαίσιο αυτό καθορίζεται από επτά αρχές και έχει ως εξής:
 
1. Εποικοδομητικές ανατροπές στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των ομάδων Υγείας με κεντρική στόχευση ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό σύστημα παροχής υπηρεσιών Υγείας με κέντρο τον πολίτη.
 
2. Ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Υγεία με την υιοθέτηση του οικογενειακού γιατρού. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη πρόληψη και αποκέντρωση της υγειονομικής κάλυψης.
 
3. Αξιοποίηση των δημόσιων δομών των Κέντρων και των Μονάδων Υγείας.
 
4. Συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα για να καλυφθούν οι ανάγκες όλης της επικράτειας σε προσωπικό και υποδομές.
 
5. Δημιουργία και λειτουργία Κέντρων Υγείας αστικού τύπου, όπου θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.
 
6. Εξορθολογισμός στη λειτουργία των νοσοκομείων με επαρκή στελέχωση σε ιατρικό, νοσοκομειακό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό.
 
7. Κάλυψη διαγνωστικών εξετάσεων για τους ανασφάλιστους, δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου για κάθε ασθενή, καλύτερη κατανομή του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ σε θέματα, όπως η ειδική αγωγή, τα καινοτόμα φάρμακα, στη μεταρρύθμιση της ψυχικής Υγείας.
 
Τις μέρες μετά το Πάσχα θα ανακοινωθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων σε όλη την Ελλάδα, ενώ μέσα στον Μάιο θα παρουσιαστεί το πλαίσιο αρχών του Κόμματος για την Υγεία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης