Στις 17,5 μονάδες ανοίγει η «ψαλίδα» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Στις 17,5 μονάδες ανοίγει η «ψαλίδα» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση καθυστερεί την αξιολόγηση για να παραμένει στην εξουσία πιστεύουν 7 στους 10 πολίτες - Πεντακομματική Βουλή «βλέπει» η έρευνα - Μόλις το 3,5% των ψηφοφόρων δηλώνει ευχαριστημένο από την κυβέρνηση 

Στις 17,5 μονάδες ανοίγει η «ψαλίδα» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Σταθερό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία διαπιστώνει η μηνιαία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Η διαφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του κυβερνώντος κόμματος «μετρήθηκε» στις 17,5% μονάδες στην πρόθεση ψήφου: 15,5% λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 33% της ΝΔ. Η «ψαλίδα» άνοιξε μεταξύ των δύο κομμάτων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση του Μαρτίου.
Ταυτόχρονα, η δημοσκόπηση αναδεικνύει την πεποίθηση ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης οφείλεται στο φόβο του πρωθυπουργού για το πολιτικό κόστος και προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία (ποσοστό 73%). Το ίδιο πιστεύουν και ο ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι 9 στους 10 ψηφοφόροι της ΝΔ.

Οι έξι στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για την παραμονή της στην εξουσία, ενώ μολις το 3,5% πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει πολλές από τις εξαγγελίες- ενώ ένας στους 3 πιστεύει ότι «προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε». 

Μόλις το 3,5% από το σύνολο των ψηφοφόρων είναι ευχαριστημένοι από την κυβέρνηση, ενώ ένας στους δύο (51%) δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση, αλλά εκτιμούν ότι υπάρχουν εναλλακτικές. Ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις το 8,5% δηλώνει ευχαριστημένο από τις κυβερνητικές επιδόσεις. 
Κλείσιμο

Στο ερώτημα τί κυβέρνηση θέλετε, το 30% θα έβλεπε πιο αισιόδοξα τα πράγματα αν γίνονταν τώρα εκλογές, ενώ το 38% θα ήθελε οικουμενική από την παρούσα βουλή. 


Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, τα κόμματα λαμβάνουν: Νέα Δημοκρατία 33%, ΣΥΡΙΖΑ: 15,5%, ΧΑ: 7,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη: 6,5%, ΚΚΕ: 7%, Το Ποτάμι: 2%, ΑΝΕΛ: 2%, Ενωση Κεντρώων: 2%, Πλεύση Ελευθερίας: 2%, ΛΑΕ:1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος (Αποχή, Άκυρο, Λευκό, Αναποφάσιστοι) φθάνει το 22,5%.



Η έρευνα έγινε κατά το διάστημα 6-8 Απριλίου, σε δείγμα 1.081 άτομα, πανελλαδικά.




































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης