Θεοχαρόπουλος: «Η ΝΔ είναι ο στρατηγικός μας αντίπαλος»

Θεοχαρόπουλος: «Η ΝΔ είναι ο στρατηγικός μας αντίπαλος»

«Με ανακύκλωση της φτώχειας η κρίση βαθαίνει ολοένα και περισσότερο»

Θεοχαρόπουλος: «Η ΝΔ είναι ο στρατηγικός μας αντίπαλος»
Για την καθυστέρηση της αξιολόγησης
και ποιος ευθύνεται γι' αυτό, για τα μέτρα και τα αντίμετρα και αν θα καταψηφιστούν από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και για τη Νέα Δημοκρατία μίλησε -μεταξύ άλλων- σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της
Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. 
Κλείσιμο

«Για την καθυστέρηση της αξιολόγησης ευθύνες έχει τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και ορισμένοι εταίροι-δανειστές όπως το ΔΝΤ και ο Σόιμπλε. Η διαπραγματευτική τακτική, η αναξιοπιστία της κυβέρνησης και η μη εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων οδηγεί σε μέτρα δογματικής λιτότητας και διευκολύνει την προώθηση και επιβολή παράλογων αιτημάτων» ανέφερε και συνεχίζοντας επανέλαβε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα καταψηφίσει τα μέτρα που υιοθετούνται από την κυβέρνηση και μιλώντας για τα αντίμετρα έκανε λόγο για ακόμη μια «κοροϊδία της κυβέρνησης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει στον ελληνικό λαό αντίμετρα για μετά το 2018 που θα αφορούν το ποσό πλεονάσματος πάνω από 3,5% που και ο ίδιος θεωρεί ανέφικτο! Με ανακύκλωση της φτώχειας όμως η κρίση βαθαίνει ολοένα και περισσότερο» ανέφερε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. 

Στην ερώτηση: «θα συναινούσατε να συγκυβερνήσετε -μετά από εκλογές- σε ένα σχήμα με τη ΝΔ, εφόσον κόψει πρώτη το νήμα;» απάαντησε: «Η ΝΔ ως εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής δεξιάς, της συντηρητικής παράταξης στην χώρα μας είναι ο στρατηγικός μας αντίπαλος. Όσον αφορά την διακυβέρνηση του τόπου, η δική μας πρόταση είναι σταθερή για κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας που θα στηρίζεται και από τα δύο πρώτα κόμματα, με πρόσωπα κοινής αποδοχής. Μια κυβέρνηση οριακής πλειοψηφίας που στηρίζεται στο απαράδεκτο μπόνους του εκλογικού νόμου κινδυνεύει να καταστεί «αναλώσιμη» και να παρασυρθεί στις γνωστές καταδικασμένες λογικές του πελατειακού κράτους».  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης