Βενιζέλος: Γιατί το ταξίδι στη Βενεζουέλα κρατήθηκε μυστικό; - Παππάς: Τίποτα μεμπτό

Βενιζέλος: Γιατί το ταξίδι στη Βενεζουέλα κρατήθηκε μυστικό; - Παππάς: Τίποτα μεμπτό

Κόντρα στη Βουλή - «Δεν μπορεί ο διευθυντής ενός αρχηγού να λειτουργεί ως μεσάζοντας» είπε ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να κάνει λόγο για «φθηνό και μη χρήσιμο αντιπερισπασμό»

Βενιζέλος: Γιατί το ταξίδι στη Βενεζουέλα κρατήθηκε μυστικό; - Παππάς: Τίποτα μεμπτό
«Ποιον φορέα εκπροσωπούσε ο διευθυντής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» αναρωτήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος,
αναπτύσσοντας την ερώτηση για το ταξίδι του κ.
Παππά στη Βενεζουέλα το 2013. Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για παράδοξο σκηνικό να αναπτύσσει κανείς εμπορικές σχέσεις ερήμην της τότε κυβέρνησης σε πολυτελή ξενοδοχεία, ιδιωτικά αεροσκάφη και τροπικά νησιά με δικηγόρους που ειδικεύονται σε εξωχώριες εταιρείες. 

Κλείσιμο
«Η τοποθέτηση έχει στοιχεία κουτσομπολιού» απάντησε ο κ. Παππάς επισημαίνοντας ότι το 2013 δεν ήταν ούτε βουλευτής, ούτε υπουργός και απέδωσε τη διοργάνωση του ταξιδιού στην πρεσβεία της Βενεζουέλας. «Δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό» είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε την κυβέρνηση Σαμαρά ότι δεν είχε σχέσεις με τη Βενεζουέλα για ιδεολογικούς λόγους. 

Ως προς το αν υπήρξε συνέχεια ανέφερε το
Μνημόνιο συνεργασίας το 2015 με την παρουσία της Motoroil και των ΕΛΠΕ. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μίλησε και για το αφήγημα της ακροδεξιάς στην Ευρώπη πως η Αριστερά χρηματοδοτείται από τη Βενεζουέλα.

«Απορώ πώς είναι δυνατόν να πιστεύει ο κ. υπουργός ότι κυβέρνηση οργανώνει τις διεθνείς σχέσεις με ιδεολογικά κριτήρια» επέμεινε ο κ. Βενιζέλος και ρώτησε γιατί το ταξίδι κρατήθηκε μυστικό. «Δεν μπορεί ένας εκπρόσωπος κόμματος να κάνει τον μεσάζοντα» τόνισε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε τα αγροτικά προϊόντα» συνέχισε και κατέθεσε σειρά ερωτημάτων:

-Πήγε, μου λέτε, ο κ. Γιώργος Τσίπρας ως Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων το 2015 στη Βενεζουέλα με επιχειρήσεις.  Πολύ καλά έκανε.  Γιατί δε μου λέτε ότι ήρθε και υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας στην Αθήνα και δεν ανακοινώθηκε επισήμως η επίσκεψή της;  
-Ο κ. Μοζέντ Χαλίντ ήρθε στην Ελλάδα; Έκανε επαφές με την κυβέρνηση; 
-Του δόθηκε άδεια κυβερνητικής υπέρπτησης και προσγείωσης; 
-Πόσα κυβερνητικά αεροσκάφη της Βενεζουέλας έτυχαν αντίστοιχης μεταχείρισης;
-Γιατί δεν ανακοινώνονται όλες οι επαφές με τη Βενεζουέλα;
-Ποιος ήταν ο ρόλος του κ. Αρτεμίου;

«Ο κ. Βενιζέλος άπλωσε ολόκληρο τον τραχανά» σχολίασε ο κ. Παππάς αλλά επέλεξε να αναφερθεί στην καταδίκη δημοσιογράφων που μιλούσαν για χρηματοδότηση των Podemos από την Βενεζουέλα. Ως προς τα υπόλοιπα ερωτήματα παρέπεμψε στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έκλεισε την τοποθέτησή του κάνοντας λόγο για «φθηνό και μη χρήσιμο αντιπερισπασμό». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης