Θεοδωράκης: Η κυβέρνησης είναι δέσμια μιας κομματικής νομενκλατούρας

Θεοδωράκης: Η κυβέρνησης είναι δέσμια μιας κομματικής νομενκλατούρας

«Αυτό που τους απασχολεί είναι ότι χάνουν ψήφους», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, προσθέτοντας πως η κατάργηση των φυλακών τρίτου τύπου έγινε προσχεδιασμένα, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε υποσχεθεί σε κρατούμενους, συνηγόρους και οργανώσεις

Θεοδωράκης: Η κυβέρνησης είναι δέσμια μιας κομματικής νομενκλατούρας
Δέσμια μίας κομματικής νομενκλατούρας, χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Ποταμιού
, Σταύρος Θεοδωράκης την κυβέρνηση, τονίζοντας πως αδιαφορεί για την πραγματική οικονομία και το μόνο που την απασχολεί είναι η απώλεια ψήφων.

«Η κυβέρνηση έχει άγνοια για το πως πρέπει να διαπραγματευτεί και είναι δέσμια μιας κομματικής νομενκλατούρας, την οποία αρχικά πρέπει να πείσει για τη συμφωνία, αδιαφορώντας για την πραγματική δύναμη της κοινωνίας, την οικονομία» ανέφερε ο
Σταύρος Θεοδωράκης
Κλείσιμο
στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 98.4».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφερόμενος στις καθυστερήσεις των δύο κομμάτων που συνιστούν την κυβέρνηση, τόνισε ότι αν τα μέλη της κυκλοφορούν συνέχεια στα γραφεία της Κουμουνδούρου, αυτό που τους απασχολεί είναι ότι χάνουν ψήφους αλλά αν κυκλοφορείς έξω στους δρόμους θα δεις ότι η οικονομία βυθίζεται και ότι ο κόσμος υποφέρει. «Αν λοιπόν ακούς τους μεν που βρίσκονται εντός του κόμματος σου λες: "να μη χάσω ψήφους και να καθυστερήσω”, αλλά αν ακούς τον κόσμο λες: "να τελειώνουμε τη διαπραγμάτευση για να μπορέσει η οικονομία μας να πάρει μια ανάσα”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την έξαρση της εγκληματικότητας που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι ο στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν να αποσυμφορήσει τις φυλακές αλλά να διευκολύνει τη ζωή κάποιων επώνυμων που είναι έγκλειστοι. «Θεωρώ ότι η κυβέρνηση προσχεδιασμένα κατάργησε τις φυλακές τρίτου τύπου, επειδή το είχε υποσχεθεί σε κάποιους ανθρώπους του ευρύτερου χώρου - και κρατούμενους και συνηγόρους και οργανώσεις - που ήταν κατά των φυλακών υψίστης ασφαλείας» σημείωσε. Τόνισε δε ότι δεν μπορεί σε μία Ευρωπαϊκή χώρα αυτό που μετράει να είναι μόνο ο χρόνος εγκλεισμού αλλά πρέπει να υπολογίζεται και η συμπεριφορά του κρατούμενου στη φυλακή όπως και η φύση του εγκλήματος.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάθεση που έδωσε στον ανακριτή διαφθοράς, για τα εξοπλιστικά ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει λεπτομέρειες και παράλληλα τόνισε: «Αν υπάρξει διάθεση και από την πλευρά των πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή και η προανακριτική επιτροπή έχει ουσιαστικό όχι συμψηφιστικό ρόλο, όπως είχε πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, τότε πιστεύω ότι θα αποκαλυφθούν πολλά». Συμπλήρωσε ότι το Ποτάμι είναι αποφασισμένο να προχωρήσουν οι έρευνες ώστε «να μάθει επιτέλους ο κόσμος τι συμβεί εις βάρος της χώρας».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε άλλο σημείο της συνέντευξης του εξέφρασε προβληματισμό για την κατάληξη της προανακριτικής επιτροπής λέγοντας: «Δεν είδα στη Βουλή ζέση, αφού είδα αδιαφορία, είδα πολιτικούς αρχηγούς να μην εμφανίζονται στη συζήτηση, είδα μια διάθεση των βουλευτών να μένουν στο αρνητικό, γραφειοκρατικό μέρος του πράγματος». Σημείωσε δε ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση ώστε να διαλευκανθεί το «πάρτι», όπως το χαρακτήρισε, στους τομείς των εξοπλιστικών και της υγείας.

Ερωτώμενος στο γιατί διαφωνεί με το αίτημα «εδώ και τώρα εκλογές» της ΝΔ ανέφερε: «Δεν έχω πειστεί ότι το εδώ και τώρα εκλογές θα βοηθήσει τη χώρα να ξεμπλοκάρει τις σχέσεις της με την Ευρώπη» και εκτίμησε ότι αν προκηρυχθούν εκλογές και η Ευρώπη γυρίσει την πλάτη στην Ελλάδα, το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του επανέλαβε ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή για το καλό της χώρας είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και ότι μόλις γίνει αυτό και κάνουμε τον απολογισμό των «πληγών» μας θα μπορέσουμε να δούμε τα επόμενα βήματα της χώρας. «Δεν λέω ότι θα είμαι χαρούμενος αν αυτή η κυβέρνηση εξαντλήσει την τετραετία αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να σιγουρέψουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης