Κυπριακό: Συνάντηση Ακιντζί με Κόεν, Μογκερίνι, Γιουνκέρ στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Συνάντηση Ακιντζί με Κόεν, Μογκερίνι, Γιουνκέρ στις Βρυξέλλες

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν τον Νίκο Αναστασιάδη ότι με τη στάση του επιτρέπει στον ηγέτη των τουρκοκυπρίων να «αλωνίζει»

Κυπριακό: Συνάντηση Ακιντζί με Κόεν, Μογκερίνι, Γιουνκέρ στις Βρυξέλλες
Συνάντηση με τον υφυπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, υπεύθυνο για θέματα Ευρώπης, Τζόναθαν Κόεν, είχε στις Βρυξέλλες ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί
, ο οποίος απόψε θα συναντηθεί αργότερα με  την Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι και τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο κ. Ακιντζί μετέφερε στον κ. Κόεν την τουρκοκυπριακή θέση για τους λόγους που έχουν οδηγήσει σε στασιμότητα τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της λεγόμενης «προεδρίας» του ψευδοκράτους, ο Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε την ετοιμότητα της τουρκοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των συνομιλιών την Τρίτη, 11 Απριλίου «σε περίπτωση που υπάρξουν θετικές εξελίξεις στις προϋποθέσεις που ανακοινώθηκαν».

Κλείσιμο
Ο κ. Κόεν ανέφερε ότι σε περίπτωση που τους ζητηθεί οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προσφέρουν κάθε στήριξη για την επίλυση του Κυπριακού
.

Οι επαφές που πραγματοποιεί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης στις Βρυξέλλες έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Κύπρο, τα οποία κατηγορούν τη κυπριακή κυβέρνηση ότι με τη στάση της έχει επιτρέψει στον κ. Ακιντζί «να αλωνίζει» στις Βρυξέλλες ως αρχηγός κράτους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης