Κυπριακό: Επανέναρξη των συνομιλιών στις 11 Απριλίου αποφάσισαν Αναστασιάδης-Ακιντζί

Κυπριακό: Επανέναρξη των συνομιλιών στις 11 Απριλίου αποφάσισαν Αναστασιάδης-Ακιντζί

Έτοιμος να επανέλθει στις συνομιλίες δηλώνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης

Κυπριακό: Επανέναρξη των συνομιλιών στις 11 Απριλίου αποφάσισαν Αναστασιάδης-Ακιντζί
Είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε διαπραγματεύσεις στις 11 Απριλίου δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί μετά από την συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον ΓΓ του ΟΗΕ
 Αντόνιο Γκουτιέρες.

Η θέση μας στο θέμα της επανέναρξης των συνομιλιών είναι γνωστή πρόσθεσε ο Μουσταφά Ακιντζί και τόνισε ότι οι εξελίξεις των ημερών θα καταστήσουν εφικτή μία νέα αρχή. «Θα περιοριστώ σε αυτό» είπε ο Μουσταφά Ακιντζί. 

Αναφερόμενος στην συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ είπε ότι μετέφερε στον κ. Γκουτιέρες τα όσα έγιναν μετά τη Γενεύη, εξήγησε τις θέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς και επανέλαβε την δέσμευση για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Κλείσιμο

Στο μεταξύ καμία συνάντηση και με κανέναν κοινοτικό αξιωματούχο δεν είχε ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί στις Βρυξέλλες.

Παρά τα όσα μεταδόθηκαν από κάποια μέσα υπό την μορφή πληροφοριών, φαίνεται πως ο κ. Ακιντζί δεν συναντήθηκε ούτε θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ούτε με την Ύπατη Εκπρόσωπο Φεντερίκα Μογκερίνι, ούτε και με τον αρμόδιο Επίτροπο για τη διεύρυνση Γιοχάνες Χαν.

Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε με ανάρτηση του στο Τwitter πριν από λίγο ανέφερε πως μετά το δείπνο της περασμένης Κυριακής με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί και μετά από διαβουλεύσεις που έγιναν συμφωνήθηκε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες στις 11 Απριλίου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης