Λεβέντης: Δημιουργούνται κίνδυνοι αποσταθεροποίησης της χώρας

Λεβέντης: Δημιουργούνται κίνδυνοι αποσταθεροποίησης της χώρας

Καταληκτικός χρόνος για την αξιολόγηση είναι το Eurogroup του Μαΐου είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων - Υποστήριξε ότι πρέπει να εξεταστεί η λύση της κυβέρνησης τεχνοκρατών, ή αν αυτό κριθεί αδύνατον εκλογές 

Λεβέντης: Δημιουργούνται κίνδυνοι αποσταθεροποίησης της χώρας
«H κυβέρνηση πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της, να μην κωλυσιεργεί και να ολοκληρώσει την 2η αξιολόγηση» τόνισε, στην ομιλία του σε συγκέντρωση, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με ακροατήριο στελέχη και φίλους του κόμματος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. 

Ο κ. Λεβέντης επανέλαβε τη θέση του ότι «πριν έρθει το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα στην Βουλή, είναι απαραίτητο να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας». 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΚ «καταληκτικός χρόνος για την αξιολόγηση είναι το Eurogroup του Μαΐου». «Μετά», ανέφερε ο κ. Λεβέντης « γεννούνται κίνδυνοι αποσταθεροποίησης της χώρας , οπότε πρέπει να εξεταστεί η λύση της κυβέρνησης τεχνοκρατών, ή αν αυτό κριθεί αδύνατον εκλογές. Να παύσει η κυβέρνηση να διαφημίζει τα αντίμετρα γιατί όσο συνεχίζει να το κάνει επιβαρύνει την θέση της». 

Κλείσιμο
Στην ομιλία του ο Βασίλης Λεβέντης έκανε αναφορά και στη ΔΕΗ λέγοντας ότι «Ένωση Κεντρώων δεν συμφωνεί με την εκχώρηση ή πώληση ορυχείων λιγνίτη, συμφωνεί όμως με την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης στους υπόλοιπους τομείς (διανομή, εκμετάλλευση). Όποιος αγοραστής αγοράσει την ΔΕΗ πρέπει να δεσμευτεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εξυγίανση και αναγέννηση της και να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας». 

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λεβέντη η Ελλάδα θα είχε από το 2011 απαλλαγεί από τα μνημόνια, αν αξιοποιούσε την διετία (2009-2011), για την επιτέλεση μεταρρυθμίσεων. Αντί αυτού, είπε ο κ. Λεβέντης «τρεις πρωθυπουργοί μετά το 2009 έπαιξαν κρυφτούλι με τους ξένους, κουκούλωναν κάτω από το χαλί τις παθογένειες και είναι οι υπεύθυνοι της τραγωδίας της χώρας». 

Στην ομιλία του προς τους φίλους και τα στελέχη του κόμματος, ο πρόεδρος της ΕΚ αναφέρθηκε και στη ΝΔ λέγοντας: « η ΝΔ υπόσχεται μειώσεις στις κλίμακες φόρων, μείωση του ΕΝΦΙΑ, θεωρώντας ότι αυτά είναι αρκετά για να ζωντανέψει η χώρα . Στην διετία Σαμαρά όμως απεδείχθη ότι και αυτοί σαν κόμμα, ούτε ειλικρίνεια είχε ούτε πολιτικό θάρρος για μεταρρυθμίσεις. Ένα κόμμα που απέτυχε προ διετίας, τι εγγυήσεις δίνει ότι θα επιτύχει τώρα προφανώς διακατέχεται και μόνο από εξουσιομανία και αλαζονεία».

Αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι «σαν νέος άνθρωπος έχει την ευκαιρία να δείξει κάτι διαφορετικό από τους προηγούμενους αρχηγούς» και υποστήριξε ότι είναι «το χέρι του να απεγκλωβιστεί από τους σκληρούς βαρόνους της παράταξης του και να δείξει διορατικότητα και ευστροφία».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΚ, έκανε πρόβλεψη ότι στις προσεχείς εκλογές ο λαός θα δώσει αυξημένη δύναμη στο κόμμα του και επανέλαβε «τα ίδια 9 σημεία που στείλαμε στον κ. Τσίπρα και τα αγνόησε, τα ίδια θα στείλουμε και στον κ. Μητσοτάκη. Απομένει σε εκείνον να βρει την γενναιότητα να τα υιοθετήσει. Αν όχι θα έχει και αυτός προδιαγεγραμμένη πορεία στην αποτυχία».

Για το ΠΑΣΟΚ ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι «επικαλείται ότι αγωνίζεται για την ενότητα της κεντροαριστεράς, ωστόσο το μόνο που επιχειρεί είναι να επιστρέψουν στο προσκήνιο πρόσωπα που πτώχευσαν την χώρα και μας έβαλαν στα μνημόνια».
Στην ομιλία του εφ’ όλης της ύλης ο Βασίλης Λεβέντης έκανε αναφορά και στα ΜΜΕ, τα οποία όπως είπε «αγνοούν τις δραστηριότητες του κόμματος» υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι σύμμαχοι στον πόλεμο που δέχεται η ΕΚ « θα είναι οι τίμιοι δημοσιογράφοι που ευτυχώς δεν είναι λίγοι»

Τέλος αναφερόμενος στα εθνικά θέματα ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε « ότι δεν πρέπει να ακολουθούμε τους Τούρκους στην τρέλα τους, με πινγκ-πονγκ ανακοινώσεων. Πρέπει στην εξωτερική να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι. Πρέπει δε να εξετάσουμε με σοβαρότητα κάποιες νέες παραγγελίες αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας και την πρόσληψη 20 χιλιάδων οπλιτών πενταετούς θητείας στο στρατό για να αυξηθεί η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεω
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης