Κυπριακό: Συνάντηση Ακιντζί-Γκουτιέρες για επανέναρξη των συνομιλιών

Κυπριακό: Συνάντηση Ακιντζί-Γκουτιέρες για επανέναρξη των συνομιλιών

Ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα συνομιλήσουν στις 4 Απριλίου - Να επαναρχίσει ο διάλογος ακόμη και τη Δευτέρα δηλώνει η κυπριακή κυβέρνηση

Κυπριακό: Συνάντηση Ακιντζί-Γκουτιέρες για επανέναρξη των συνομιλιών
Συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες θα έχει στις 4 Απριλίου, στις Βρυξέλλες, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης
Μουσταφά Ακιντζί. Σύμφωνα με ανακοίνωση της λεγόμενης «προεδρίας» του ψευδοκράτους, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης.
Κλείσιμο

Εν τω μεταξύ ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως στόχος αν είναι δυνατό ακόμη και τη Δευτέρα, να επαναρχίσει ο διάλογος για επίλυση του Κυπριακού.  Όπως είπε «έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, λόγω της απουσίας της τουρκοκυπριακής πλευράς από το τραπέζι των συνομιλιών».

Πρόσθεσε επίσης  ότι θα είναι αρνητικό να τεθούν όροι και προϋποθέσεις όπως τις ακούμε τις τελευταίες μέρες από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, είτε για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, είτε για χρονοδιαγράμματα. Για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι αυτά  μπορούν να εφαρμοστούν ακόμα και αύριο, αν η Τουρκοκυπριακή πλευρά αλλάξει την προσέγγιση της που στοχεύει μέσα από την υιοθέτηση τους, στην αναβάθμιση του τουρκοκυπριακού καθεστώτος στα κατεχόμενα.

Στο θέμα του χρονοδιαγράμματος που ακούστηκε για τον Ιούνιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Το θέμα συζητήθηκε με το ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος έχει την ίδια προσέγγιση. Τακτικές, ξεκαθάρισε, που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν και εκ του αποτελέσματος απέτυχαν, δεν μπορούν να υιοθετηθούν και πάλι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης