Κύπρος: Επαφές Έιντε ενόψει του δείπνου Αναστασιάδη-Ακιντζί

Κύπρος: Επαφές Έιντε ενόψει του δείπνου Αναστασιάδη-Ακιντζί

Συνάντηση με τους πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας είχε το απόγευμα ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ

Κύπρος: Επαφές Έιντε ενόψει του δείπνου Αναστασιάδη-Ακιντζί
Συνάντηση με τους πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας είχε το απόγευμα ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, συνεχίζοντας τις προσπάθειές του για επανέναρξη των συνομιλιών.
 
Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Twitter, τους μετέφερε τις προσδοκίες του για το δείπνο του Προέδρου Αναστασιάδη
με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, την Κυριακή.
Κλείσιμο
 
Ο κ. Έιντε συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος σε ανάρτηση στο Twitter χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική.

 
Το πρωί, ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών είχε χωριστές συναντήσεις με τους δύο διαπραγματευτές, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, με τους οποίους συζήτησε επί όλων των θεμάτων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν στο δείπνο της Κυριακής αποφασιστεί η επανέναρξη των συνομιλιών, πρέπει να ξεκαθαρισθεί πως βασικό ρόλο θα έχει η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης