Χριστοφιλοπούλου: Ο διευθυντής του ΕΦΚΑ επιβεβαίωσε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Χριστοφιλοπούλου: Ο διευθυντής του ΕΦΚΑ επιβεβαίωσε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παραθέτει την ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή στις 9/3 με αφορμή το θέμα των συντάξεων 150.000 συνταξιούχων που βρίσκονται εν αναμονή

Χριστοφιλοπούλου: Ο διευθυντής του ΕΦΚΑ επιβεβαίωσε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη
Στην σοκαριστική ομολογία ότι δεν «υπάρχει σχέδιο» για την καταβολή των εκκρεμών συντάξεων που πρέπει να γίνει έως τον Οκτώβριο προκειμένου να μην «χαθούν» τα 869 εκατ. ευρώ που διαθέτει για τον σκοπό αυτό στην χώρα μας η ΕΕ, προχωρά η διοίκηση του ΕΦΚΑ
σε εσωτερικό έγγραφο. Με αφορμή αυτά, η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της
Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
 
Κλείσιμο
Ενώ 150.000 συνταξιούχοι περιμένουν σχεδόν ένα χρόνο μάταια την σύνταξή τους και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα που έχουν προβλεφθεί για τις νέες συντάξεις, ο Διοικητής του ΕΦΚΑ, με NON-PAPER, επιβεβαιώνει όλα όσα η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει αναδείξει για το αλαλούμ στον ΕΦΚΑ.            

Ιδού οι αποδείξεις:

Για την καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή, 9/3/2017 
Χριστοφιλοπούλου: «Οι καθυστερήσεις και η ανικανότητα της κυβέρνησης κρατά ομήρους χιλιάδες συνταξιούχους που επί μήνες περιμένουν την έκδοση της οριστικής τους σύνταξης. «Είστε μαθητευόμενοι μάγοι της κακιάς ώρας».
Πετρόπουλος: «δεν έχουμε πρόβλημα χρόνου, γιατί είμαστε μέσα στα χρονικά πλαίσια».
Διοικητής ΕΦΚΑ - NON-PAPER: «Δεν υπάρχει σχέδιο για τη διεκπεραίωση όλων των συντάξεων που εκκρεμούν και ούτε φαίνεται πως μπορεί να πετύχουμε αυτόν τον στόχο μέχρι την διορία του Οκτωβρίου 2017 προκειμένου να εξασφαλίσουμε την βοήθεια της Ε.Ε. για την πληρωμή των συντάξεων.»
 
Για την ενοποίηση των Ταμείων

Επίκαιρη Επερώτηση βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ανεξάρτητων βουλευτών, 16/03/2017: «Η ενοποίηση των Ταμείων συνίσταται μόνο σε κεντρικό επίπεδο και όλες οι περιφερειακές υπηρεσίες εξακολουθούν να λειτουργούν, όπως παλιά».
Διοικητής ΕΦΚΑ - NON-PAPER: «πρέπει να οριστεί χρονοδιάγραμμα για την λειτουργία του ΕΦΚΑ ως ένα και μοναδικό Ταμείο και να πάψουν να υπάρχουν υποκαταστήματα τα οποία λειτουργούν υπό τα παλιά Ταμεία, όπως συμβαίνει από πέρυσι».

Για το χάος στα Μητρώα Ασφαλισμένων
Επίκαιρη Επερώτηση, 16/03/2017: «Τα πληροφοριακά συστήματα του ΕΦΚΑ παρουσιάζουν δυσλειτουργίες… Αλαλούμ προκλήθηκε κατά τη μεταφορά δεδομένων από τα μητρώα των επιμέρους υπηρεσιών στον ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί δεδομένα ασφαλισμένων ή ακόμη και ολόκληροι φάκελοι και να έχουν γίνει συγχωνεύσεις λόγω συνωνυμίας».
Διοικητής ΕΦΚΑ - NON-PAPER: παραδέχεται το χάος στα Μητρώα και ζητά έμπειρο προσωπικό να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.
 
​Τι έχει να πει η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας για όλα αυτά;
Τους προειδοποιήσαμε εγκαίρως αλλά φαίνεται ότι δεν τους νοιάζει να λύσουν τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να διατηρήσουν την εξουσία με ψέματα και προπαγάνδα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης