Μάκης Μπαλαούρας: Πήρα την 13η σύνταξη γιατί στο σύστημα φαίνομαι χαμηλοσυνταξιούχος

Μάκης Μπαλαούρας: Πήρα την 13η σύνταξη γιατί στο σύστημα φαίνομαι χαμηλοσυνταξιούχος

Μετά την εκλογή μου ως βουλευτής περικόπηκε η σύνταξή μου και το σύστημα της ΗΔΙΚΑ μου απέδωσε αυτόματα το επίδομα - Το δώρισα αμέσως μόλις το έμαθα, λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μάκης Μπαλαούρας: Πήρα την 13η σύνταξη γιατί στο σύστημα φαίνομαι χαμηλοσυνταξιούχος
Ερωτήματα για το πώς και σε ποιους χορηγήθηκε το «δώρο Τσίπρα» ή αλλιώς η «13η σύνταξη» εγείρονται από την αποκάλυψη ότι μεταξύ αυτών που το πήραν ήταν και ο εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας


Όπως έγινε γνωστό, στον κύριο Μπαλαούρα πιστώθηκαν αυτόματα τα 300 ευρώ, ανεξαρτήτως του γεγονότος πως αμείβεται με τον υψηλότατο, σε σχέση με των «απλών» πολιτών μισθό του βουλευτή. 

Κλείσιμο
Ο ίδιος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που εκλέγεται στον νομό Ηλείας, εξηγεί πως το γεγονός έγινε αυτομάτως από το σύστημα, χωρίς ο ίδιος να αιτηθεί κάτι ανάλογο, όπως έγινε δηλαδή για όλους τους συνταξιούχους που πήραν το βοήθημα. Αυτό, λέει ο κύριος Μπαλαούρας συνέβη γιατί αμέσως μετά την εκλογή του ως βουλευτής, η σύνταξή του περικόπηκε δραστικά, με αποτέλεσμα το σύστημα μηχανογράφησης των ασφαλιστικών ταμείων, το ΗΔΙΚΑ, να τον κατατάσσει στους χαμηλοσυνταξιούχους. «Η ΗΔΙΚΑ βλέπει τις συντάξεις και θεωρώντας ότι είμαι χαμηλοσυνταξιούχος, το σύστημα αυτόματα μου έδωσε αυτό το ποσό», είπε το πρωί της Πέμπτης σε συνέντευξή του. 

Καθώς, λοιπόν, για να δοθεί το επίδομα Τσίπρα δεν απαιτήθηκε καμία άλλη προϋπόθεση, παρά μόνο το ύψος της σύνταξης, η «13η σύνταξη», πιστώθηκε κανονικά.

Μόλις το συνειδητοποίησα, λέει ο κύριος Μπαλαούρας, δώρισα το ποσό στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ και στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ, όπου κατέθεσα 150 στο καθένα, ενημερώνοντας παράλληλα με επιστολή τον Σύλλογο της Τραπέζης της Ελλάδος. «Εγώ το έμαθα τέλος Γεννάρη, και είδα με έκπληξη γιατί δεν το είχα συνειδητοποιήσει ότι έλαβα και εγώ το επίδομα αυτό. Στον ασφαλιστικό φορέα που ανήκω, έστειλα αμέσως επιστολή, λέγοντας ότι όταν μου πιστωθούν θα τα δώσω το μισό ποσό στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ και το άλλο μισό στο Ταμείο Αλληλεγγύης», είπε, προσθέτοντας: «Δεν είναι μόνο το νόμιμο, αλλά και το ηθικό. Εγώ πήρα το ποσό από τον ασφαλιστικό φορέα και τα έδωσα πίσω σε αυτόν», είπε. 

Η περίπτωση του κυρίου Μπαλαούρα δεν είναι προφανώς η μοναδική δικαιούχου που πήρε το επίδομα ενώ δεν το είχε ανάγκη, την ώρα που κάποιοι το στερήθηκαν λόγω του ορίου που τέθηκε ως βάση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης