Κωνσταντοπούλου από Ρώμη: «Η σημερινή ΕΕ καταλύει τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία»

Κωνσταντοπούλου από Ρώμη: «Η σημερινή ΕΕ καταλύει τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία»

Δεν υπάρχει απλώς το δικαίωμα, αλλά και το δημοκρατικό καθήκον να αντισταθούμε στην ακολουθούμενη πολιτική είπε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» καλώντας εκ νέου τους πολίτες σε ανυπακοή

Κωνσταντοπούλου από Ρώμη: «Η σημερινή ΕΕ καταλύει τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία»
Δεν διαπραγματευόμαστε με τους δυνάστες του ελληνικού λαού, δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τη Ρώμη στο πλαίσιο της 4ης Διάσκεψης του ″Plan B″.

Η πρόεδρος της ″Πλεύσης Ελευθερίας″ άνοιξε τις εργασίες μαζί με τον υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας Ζαν Λυκ Μελανσόν και τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Στέφανο Φασίνα, που με τη συμμετοχή και του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας και πρώην ηγέτη της Αριστεράς Όσκαρ Λαφοντέν αποτελούν τους ιδρυτές αυτής της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας.

Ξεκινώντας την ομιλία της η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε την ετοιμότητά τους να παλέψουν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη και για την ανάκτηση της νομισματικής κυριαρχίας. 

Κλείσιμο
Μάλιστα, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 60 χρόνια της Ένωσης η πρόεδρος της ″Πλεύσης Ελευθερίας″ είπε ότι οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης λειτουργούν, κυρίως και ευθέως εναντίον των ευρωπαϊκών λαών και εναντίον των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

Η πρόεδρος της ″Πλεύσης Ελευθερίας″ σημείωσε ακόμα ότι η Ελλάδα υφίσταται την επιβολή ενός πραξικοπήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Πρόσθεσε ότι το πραξικόπημα εναντίον της Ελλάδας συνίσταται στην κατάφωρη και διαρκή παραβίαση μιας καθαρής λαϊκής εντολής, εκείνης του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, με την οποία ο Ελληνικός λαός είπε ένα ξεκάθαρο «Όχι» ενώ αυτήν την στιγμή, οι δανειστές, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και τα κράτη - μέλη έχουν επιβάλει το «Ναι».

Όλοι οι νόμοι που ψηφίζονται στη χώρα, όλες οι αποκαλούμενες ″διαπραγματεύσεις″ μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών στοχεύουν στην παραβίαση αυτού του δημοκρατικού, αυτού του κυρίαρχου ″ΟΧΙ″ τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και έθεσε το ερώτημα: «Εάν οι Έλληνες και οι ευρωπαϊκοί λαοί είναι μόνοι τους απέναντι σε αυτές τις παραβιάσεις. Όχι δεν είναι μόνοι τους η απάντηση της πρωτοβουλίας ″Plan B″», ξεκαθάρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Είναι ώρα να πούμε ξεκάθαρα ότι, όταν καταλύεται η δημοκρατία, όταν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες καταπατώνται, δεν υπάρχει απλώς η εναλλακτική, δεν υπάρχει απλώς το δικαίωμα, αλλά και το δημοκρατικό καθήκον να αντισταθούμε» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας καλώντας τους πολίτες σε ανυπακοή.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης