ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Κυρίτσης: Η ΝΔ είναι πολιτικός κληρονόμος της χούντας των συνταγματαρχών

Κυρίτσης: Η ΝΔ είναι πολιτικός κληρονόμος της χούντας των συνταγματαρχών

Από όσο θυμάμαι στην χώρα μας υπήρξαν δύο δικτατορίες, το 1936 και το 1967 από την ίδια πολιτική δύναμη, κληρονόμος της οποίας είναι η σημερινή συντηρητική παράταξη. Και οι δύο δικτατορίες έγιναν με την επίκληση του κομμουνιστικού κινδύνου, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Κυρίτσης: Η ΝΔ είναι πολιτικός κληρονόμος της χούντας των συνταγματαρχών
Ως «πολιτικό κληρονόμο» των δυνάμεων που επέβαλλαν τις δικτατορίες το 1936 και το 1967 χαρακτήρισε την ΝΔ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην αντιπαράθεση που διεξάγεται στην ολομέλεια της Βουλής για την δράση του Νίκου Μπελογιάννη.

Να σημειωθεί ότι στην αίθουσα του κοινοβουλίου, εκτός των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραβρίσκεται και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με την κυβέρνηση Καραμανλή.  

«Ο κ. Τασούλας είπε ότι ήταν κακή και σκληρή η ποινή αλλά ο Μπελογιάννης ήθελε να επιβάλλει κομουνιστική δικτατορία»
Κλείσιμο
ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο κ. Κυρίτσης για να προσθέσει «από όσο θυμάμαι στην χώρα μας υπήρξαν δύο δικτατορίες, το 1936 και το 1967 από την ίδια πολιτική δύναμη, κληρονόμος της οποίας είναι η σημερινή συντηρητική παράταξη. Και οι δύο δικτατορίες έγιναν με την επίκληση του κομμουνιστικού κινδύνου».

Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης επισήμανε πως εκείνη την περίοδο «μέσα σε πέντε μέρες με έκτακτα στρατοδικεία έστηναν τον κόσμο στον τοίχο. Δεν ήταν μόνο ο Μπελογιάννης, 5.000 εκτελέσεις ήταν αυτές. Αυτή την δημοκρατία επικαλούνται οι συνάδελφοι της ΝΔ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης