Δείπνο Αναστασιάδη – Ακιντζί στα τέλη Μαρτίου

Δείπνο Αναστασιάδη – Ακιντζί στα τέλη Μαρτίου

Εξέφρασε την ικανοποίηση της Τουρκοκυπριακής πλευράς για την έναρξη της συζήτησης για το θέμα των εγκυκλίων για το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950 στη κυπριακή Βουλή 

Δείπνο Αναστασιάδη – Ακιντζί στα τέλη Μαρτίου
Την ετοιμότητα της τουρκοκυπριακής πλευράς για πραγματοποίηση κοινωνικού δείπνου ανάμεσα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε ο εκπρόσωπος του κ. Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζού. 

Ο κ. Μπουρτζού τοποθέτησε μάλιστα χρονικά την πραγματοποίηση του δείπνου, περί τα τέλη Μαρτίου, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση της Τουρκοκυπριακής πλευράς για την έναρξη της συζήτησης για το θέμα των εγκυκλίων για το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950 στη κυπριακή Βουλή, χαιρετίζοντας το γεγονός και σημειώνοντας πως όλοι και περισσότεροι Ελληνοκύπριοι αντιλαμβάνονται πλέον το λάθος που έγινε με την έγκριση από την Ολομέλεια της τροποποίησης για αναφορά στο Ενωτικό Δημοψήφισμα στα σχολεία.

"Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη ο κ. Ακιντζί μετέφερε στον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ πως είναι έτοιμος για κοινωνική συνάντηση με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη στα τέλη Μαρτίου" ανέφερε συγκεκριμένα.

Κλείσιμο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει ακόμα ενημερωθεί σχετικά. Επεσήμανε πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ήδη γίνει, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα βρίσκεται στις 29 και 30 Μαρτίου στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μάλτα.

Ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη αναφέρει πως ο Μουσταφά Ακιντζί ήταν εξ αρχής ανοικτός σε ανοίγματα από την εληνοκυπριακή πλευρά, σημειώνοντας πως είχε κοινωνική συνάντηση με τον πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου την περασμένη εβδομάδα με πρωτοβουλία των Εμπορικών Επιμελητηρίων των δύο κοινοτήτων, καθώς και πως νωρίτερα είχε γίνει ανάλογη συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης