Νίκος Παππάς: Η αξιολόγηση θα κλείσει

Νίκος Παππάς: Η αξιολόγηση θα κλείσει

Απέφυγε να δώσει χρονικό στίγμα για το πότε θα ολοκληρωθούν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις

Νίκος Παππάς: Η αξιολόγηση θα κλείσει
Διαβεβαιώσεις ότι η αξιολόγηση θα κλείσει «με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα» έδωσε ο κ. Νίκος Παππάς
στην
Βουλή αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει χρονικό στίγμα για το πότε θα ολοκληρωθούν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση «ποντάρει» σε πολιτικές ανατροπές που θα φέρει η εκλογική περίοδος που μπαίνει η Ευρώπη και κυρίως σε αλλαγές του γερμανικού κοινοβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι οι γερμανικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Διανύσαμε μια απόσταση από την απαίτηση για έξτρα λιτότητα εως την κατάσταση μηδενικού δημοσιονομικού αποτελέσματος» είπε αρχικά ο κ. Παππάς για να προσθέσει απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση «Να σκεφτείτε πως θα πολιτευτείτε γιατί η αξιολόγηση θα κλείσει με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα και οι ακραίες φωνές που καθυστερούν τις διαδικασίες δεν θα επικρατήσουν. Φαίνεται ότι εγείρονται ζητήματα μέσα στην ΕΕ και η συζήτηση γίνεται πιο πλούσια».

«Όποιος υποστηρίζει ότι η χώρα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης οφείλει να απαντήσει στο ερώτημα «ποια Ευρώπη;»» είπε ο ίδιος στην συνέχεια για να συμπληρώσει «σε χθεσινό του άρθρο ο Ζ. Γκάμπριελ, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, παρουσίασε μια ιδέα που σε σχέση με την προσέγγιση της Γερμανίας στην κρίση αποτελεί σοβαρή μετατόπιση. Έγραψε ότι η Γερμανία επωφελείται από την συμμετοχή της στην ΕΕ και πως δεν είναι η χώρα που πληρώνει τους άλλους. Η ιδέα ότι η Γερμανία πληρώνει τους άλλους είναι ο θεμέλιος λίθος για την πολιτική λιτότητας. Όποιος λοιπόν λεει ότι η χώρα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ΕΕ θα πρέπει να τοποθετηθεί και σε ποια Ευρώπη».

Ο κ. Παππάς κάλεσε την Δημοκρατική Συμπαράταξη να παραδειγματιστεί από την στάση που κρατούν απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση οι ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες ενώ προς την ΝΔ επισήμανε «Το πολιτικό βέρτιγκο της ΝΔ θα πρέπει να λάβει τέλος. Η ΝΔ πήγε από το «θα ψηφίσουμε τόσα και άλλα τόσα» στο «δεν ψηφίζουμε τίποτα». Πότε έγινε η μετατόπιση; Όταν βγήκε ότι το τελικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα θα είναι μηδενικό. Όταν στο τραπέζι ήταν μόνο τα δημοσιονομικά μέτρα η ΝΔ έλεγε «κλείσετε με τόσα και άλλα τόσα». Τώρα που βγήκε το μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα λεει ότι δεν ψηφίζει τίποτα. Αρα δεν θέλει να ψηφίσει τα αντίμετρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης