Ομαδικά πυρά στην κυβέρνηση για τα αποτελέσματα του Eurogroup

Ομαδικά πυρά στην κυβέρνηση για τα αποτελέσματα του Eurogroup

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφωνούν ότι η παράταση της αβεβαιότητας πλήττει καίρια την οικονομία. Η ΝΔ μιλά και πάλι για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής  

ΝΔ για Eurogroup: Αποδείχθηκε η εξαπάτηση των πολιτών για το... «τέλος της λιτότητας»
Ομαδικά πυρά δέχεται η κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα αποτελέσματα του Eurogroup και την παράταση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφωνούν ότι η παράταση της αβεβαιότητας πλήττει την πραγματική οικονομία. 

Η Νέα Δημοκρατία επανέφερε το αίτημα για... «πολιτική αλλαγή» προκειμένου όπως υποστηρίζει «να αποφύγει η χώρα τα χειρότερα και να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της». Η Δημοκρατική Συμπαράταξη επισημαίνει ότι η αβεβαιότητα πλήττει ιδιαίτερα αυτούς που έχουν κτυπηθεί από την κρίση, ενώ το Ποτάμι κάλεσε την κυβέρνηση να πει ευθέως τι έχει κερδίσει η χώρα από την παράταση της αξιολόγησης. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των κομμάτων:

ΝΔ :Σήμερα αποδείχθηκε η εξαπάτηση της κοινής γνώμης για το τέλος της λιτότητας
Κλείσιμο
«Στις 20 Φεβρουαρίου, η Κυβέρνηση και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της έσπευσαν να ανακοινώσουν συμφωνία, η οποία δήθεν έφερνε «το τέλος της λιτότητας». Σήμερα, αποδεικνύεται ότι ήταν ακόμα μια επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών, καθώς συμφωνία ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει, ούτε ξέρουμε αν, πότε και με ποιους όρους θα υπάρξει. Όλα αυτά, τη στιγμή που η οικονομία έχει αποσταθεροποιηθεί και η χώρα μπαίνει ξανά σε περιπέτεια. 
 
Τους τελευταίους μήνες, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ:
 
- Η χώρα βυθίστηκε ξανά σε ύφεση
 
- Η ανασφάλεια επέστρεψε στην οικονομία
 
- Είχαμε εκροές καταθέσεων 4 δις ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2017
 
- Η Κυβέρνηση έχει κηρύξει στάση πληρωμών καθώς δεν εξοφλεί καμία υποχρέωσή της απέναντι σε ιδιώτες
 
- Τα “κόκκινα δάνεια” αυξάνονται βυθίζοντας σε απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις και πλήττοντας το τραπεζικό σύστημα
 
- Οι άνεργοι το τελευταίο πεντάμηνο αυξήθηκαν κατά 114.000
 
- Το ασφαλιστικό κυριολεκτικά διαλύεται μέσα από το πρωτοφανές φιάσκο με τις εισφορές του ΕΦΚΑ.
 
Απέναντι σε αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα, η Κυβέρνηση αντιπαρατάσσει νέα ψέματα και φτηνή προπαγάνδα. Η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου και όσοι τη στηρίζουν, το μόνο που μπορούν να προσφέρουν στον ελληνικό λαό είναι νέα βάρη, μεγαλύτερη ανασφάλεια, βαθύτερη παρακμή. Η πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατόν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αποφύγει η χώρα τα χειρότερα και να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της».         

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Δυστυχώς η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για την χώρα παρατείνονται
Το Γραφείου Τύπου της Δημοκρατικής  Συμπαράταξης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup σημείωσε: 
 
«Δυστυχώς η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για την χώρα παρατείνονται. Αλλά αυτό κοστίζει πολύ ακριβά πια για την Ελληνική οικονομία, για όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα για αυτούς που έχουν κτυπηθεί από την κρίση».

Ποτάμι: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μας πουν τι έχουμε κερδίσει από την παράταση της αξιολόγησης
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Σεβαστουπόλεως αναφέρει: 

«Από τον Νοέμβριο, στον Ιανουάριο... Και μετά στο Φεβρουάριο... Ύστερα στο Μάρτιο και τώρα πάμε στον Απρίλιο και βλέπουμε... Τα Eurogroup περνούν, η οικονομία μας βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και η κυβέρνηση αφήνει το χρόνο να περνάει επειδή δεν θέλει να πάρει δύσκολες αποφάσεις, που γίνονται ακόμη πιο δύσκολες όσο περνάει ο καιρός. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να μας πουν τι έχουμε κερδίσει από την παράταση της αξιολόγησης. Αυτό που είναι προφανές σε όλους τους ανθρώπους της αγοράς είναι το κόστος που πληρώνουν καθημερινά. Οι εταίροι δεν βιάζονται, αλλά όσοι ασχολούνται με την πραγματική οικονομία καίγονται». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης