Κυπριακό: Δεν αποκλείεται η επανέναρξη των συνομιλιών ακόμα και εντός Μαρτίου

Κυπριακό: Δεν αποκλείεται η επανέναρξη των συνομιλιών ακόμα και εντός Μαρτίου

Υπάρχουν καλές προσπάθειες εν εξελίξει, αναφέρει ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε

Κυπριακό: Δεν αποκλείεται η επανέναρξη των συνομιλιών ακόμα και εντός Μαρτίου
Την άποψη ότι υπάρχουν καλές προσπάθειες εν εξελίξει για το Κυπριακό και δεν θα πάρει πολύ χρόνο πριν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εξέφρασε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία.  

Ο κ. Έιντε μιλώντας μετά από συνάντηση μίας ώρας που είχε με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη,
είπε ότι οι δύο ηγέτες θα πρέπει να συνεχίσουν με διαφορετικό τρόπο και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ανησυχεί για τον χαμένο χρόνο αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο διακόπηκαν οι συνομιλίες. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει επανέναρξη των διαπραγματεύσεων αυτόν τον μήνα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν τέθηκε θέμα επιδιαιτησίας από τους δύο ηγέτες και τόνισε πως ακόμα και αν υπήρχε πρόταση για επιδιαιτησία ο ίδιος δεν θα την αποδεχόταν αφού είναι μια πρακτική που απέτυχε. 
Κλείσιμο

Ο κ. Έιντε ανακοίνωσε επίσης ότι αύριο θα ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες μέσω τηλεδιάσκεψης ενώ την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις, μεταξύ άλλων και με τον Ζαν Κλόντ Γιούνκερ. 

Μετά τη συνάντηση, ο Κύπριος αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος επαναβεβαίωσε για ακόμα μια φορά την ετοιμότητα του Πρόεδρου Αναστασιάδη να επανέλθει ανά πάσα στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης