Κυπριακό: Στη Νέα Υόρκη Αναστασιάδης - Ακιντζί για συνάντηση με Γκουτιέρες;

Κυπριακό: Στη Νέα Υόρκη Αναστασιάδης - Ακιντζί για συνάντηση με Γκουτιέρες;

Ο Κύπριος Πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, οι οποίος με τη σειρά του φέρεται να απηύθυνε πρόσκληση και στον Μουσταφά Ακιντζί

Κυπριακό: Στη Νέα Υόρκη Αναστασιάδης - Ακιντζί για συνάντηση με Γκουτιέρες;
Στη Νέα Υόρκη πρόκειται να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, μετά από πρόσκληση του ΓΓ του
ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο του φόρουμ «Επενδύσεις στην Κύπρο».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Κίπρις Ποστασί», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, οι οποίος με τη σειρά του φέρεται να απηύθυνε πρόσκληση και στον Μουσταφά Ακιντζί. Η Λευκωσία, σχολιάζοντας το δημοσίευμα, ανέφερε πως δεν υπάρχει τέτοια πληροφορία και ούτε φαίνεται να προκύπτει κάτι τέτοιο.
Κλείσιμο

Εν τω μεταξύ σήμερα, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, πραγματοποιεί σήμερα χωριστές συναντήσεις με τους κυρίους Αναστασιάδη και Ακιντζί. Αυτή την ώρα συναντάται με τον κ. Ακιντζί και το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Νίκο Αναστασιάδη.
 
Εν τω μεταξύ ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του ανέφερε πως εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει λύση του Κυπριακού, η τουρκική πλευρά θα κοιτάξει για άλλες εναλλακτικές. 

Μιλώντας στην Αδριανούπολη, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι «ακριβώς την ώρα που συνεχίζονταν αυτές οι διαπραγματεύσεις, υιοθέτησαν την απόφαση της ένωσης, δηλαδή την απόφαση για ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα». Στην πραγματικότητα δεν υπήρξε κάτι τέτοιο, αλλά απόφαση της Κυπριακής Βουλής για ενδοσχολικές εκδηλώσεις διάρκειας 10 λεπτών για την επέτειο του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950.

«Μα αφού θέλατε λύση… Μα αφού ήταν γνωστές οι παράμετροι της λύσης, τα κριτήρια… Μια λύση διζωνική, δύο συνιστώντων πολιτειών, βασισμένη στην πολιτική ισότητητα…» είπε ο Τσαβούσογλου, «τότε γιατί χρονοτριβούσατε τόσο; Από την μια φοβούνται να μην τελειώσει η διαδικασία και να μην αναζητήσουν άλλες επιλογές η ‘ΤΔΒΚ’ (ψευδοκράτος) και η Τουρκία. Εάν εσείς δεν θέλετε λύση εμείς θα δούμε τί θα κάνουμε. Εμείς δεν είμαστε έθνος χωρίς εναλλακτική, χωρίς λύση αλλά εμείς μέχρι σήμερα στηρίξαμε τη διαδικασία αυτή για να υπάρξει ειρήνη, να υπάρξει λύση. Εάν εσύ δεν θέλεις, ασφαλώς και θα κοιτάξουμε άλλες λύσεις. Δεν θα την αφήσουμε εκεί εμείς αυτή τη δουλειά».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης