Δημοκρατική Συμπαράταξη: Να έρθουν στην Βουλή τα αποτελέσματα της αξιολόγησης στις δομές υπουργείων

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Να έρθουν στην Βουλή τα αποτελέσματα της αξιολόγησης στις δομές υπουργείων

Ερώτηση των κ.κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και Γιάννη Κουτσούκου στην υπουργό Όλγα Γεροβασίλη

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Να έρθουν στην Βουλή τα αποτελέσματα της αξιολόγησης στις δομές υπουργείων
Να καταθέσει στην Βουλή τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων που πραγματοποιήθηκαν στις δομές των υπουργείων και των εποπτευόμενων ΝΠΔΔ καθώς και τα σχετικά προεδρικά διατάγματα με τα νέα οργανογράμματα ζητούν από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Ολγα Γεροβασίλη οι κ.κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Κουτσούκος.

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Κλείσιμο
σε ερώτησή τους επισημαίνουν ότι «Με το αριθμ. πρωτ. ΔΟM/Φ. 20/οικ.33324 της 29ης Δεκεμβρίου 2016 έγγραφο της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης τίθεται ως θέμα άμεσης προτεραιότητας η υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων αναδιάρθρωσης των διοικητικών υπηρεσιών των Υπουργείων με την έκδοση των οικείων Οργανισμών τους. Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ότι η ανασυγκρότηση των κρατικών δομών διοίκησης έχει καθοριστική σημασία για την ευρύτερη πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος και ως εκ τούτου παρακαλούνται τα Υπουργεία και τα ΝΠΔΔ να αποστείλουν άμεσα στο ΥπΔΑ το αργότερο έως 15 Φεβρουαρίου 2017 τα σχέδια των σχετικών προεδρικών διαταγμάτων, συνοδευόμενων, απαραιτήτως, από τις οικείες εκθέσεις αξιολόγησης, όπως σχετικά προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 54 του Ν. 4178/2013».

Οι ίδιοι εξηγούν πως στο ίδιο υπουργικό έγγραφο «σημειώνεται ότι η έγκαιρη αναδιοργάνωση των υπηρεσιών των Υπουργείων και λοιπών φορέων ανάγεται σε ζήτημα κρίσιμης σημασίας, καθώς η έκδοση των επικαιροποιημένων Οργανισμών τους κατόπιν προηγούμενης αξιολόγησης των δομών τους αποτελεί μία εκ των βασικών και απαρέγκλιτων προϋποθέσεων συμμετοχής τους στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας (ΕΣΚ), το οποίο θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά με τις διατάξεις του Ν. 4440/2016 (ΦΕΚ 224 Α΄)».

Οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι η έκδοση νέων οργανισμών των Υπουργείων και των ΝΠΔΔ σχετίζεται ευθέως με το πλαίσιο μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα και την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων μέσω της εξοικονόμησης δαπανών και ρωτούν την υπουργό «Πόσα και ποια Υπουργεία και ΝΠΔΔ δεν έχουν ανταποκριθεί στις οδηγίες της Υπουργού και δεν έχουν υποβάλλει τα σχετικά ΠΔ και τις οικείες εκθέσεις αξιολόγησης;  Ποια  τα αποτελέσματα της  αξιολόγησης των Υπουργείων και των ΝΠΔΔ  και ποιες οι  μεταβολές που επέρχονται σε αυτά από την έκδοση νέων οργανισμών (πχ συγχώνευση αρμοδιοτήτων, άρση επικαλύψεων, αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη, μείωση οργανικών μονάδων, μείωση κόστους λειτουργίας κλπ);» ενώ παράλληλα ζητούν την διαβίβαση όλων των προεδρικών διαταγμάτων και των εκθέσεων αξιολόγησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης