Σταθάκης - Τζανακόπουλος: Απόλυτα νόμιμη η προαγωγή του διευθύνοντα συμβούλου του ΔΕΣΦΑ

Σταθάκης - Τζανακόπουλος: Απόλυτα νόμιμη η προαγωγή του διευθύνοντα συμβούλου του ΔΕΣΦΑ

Το εφάπαξ που πήρε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Σωτήρης Νίκος ήταν τελικά 203.847 ευρώ, μόλις, κατά τους ίδιους, 26.000 ευρώ πάνω απ' όσα θα έπαιρνε αν δεν προαγόταν από διευθυντής σε γενικό διευθυντή

Σταθάκης - Τζανακόπουλος: Απόλυτα νόμιμη η προαγωγή του διευθύνοντα συμβούλου του ΔΕΣΦΑ
Κυβερνητικό σόου με πλήρη στήριξη  στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, Σ. Νίκα για το φουσκωμένο εφάπαξ παρείχαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι κ.κ. Τζανακόπουλος και Σταθάκης. Κατηγόρησαν δε την ΝΔ ότι το 2007 έκανε πάνω - κάτω τα ίδια και χειρότερα με τα δικά της στελέχη στον ΔΕΣΦΑ, ενώ έκαναν λόγο για "σχιζοφρενικό κατηγορητήριο" από τη ΝΔ.

Αν και σε λίγες ημέρες ο κ. Σταθάκης θα μεταβεί στη Βουλή για να απαντήσει για τον ίδιο από το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξαν να διοργανώσουν έκτακτη συνέντευξη Τύπου για να ειπωθούν τα ίδια νομικά επιχειρηματικά και να εξαπολύσει επίθεση στη ΝΔ.

Ο υπουργός, έχοντας πλάι του τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, χαρακτήρισε απόλυτα νόμιμη την προαγωγή του κ. Νίκα από τη θέση του διευθυντή σε αυτήν του γενικού διευθυντή, αφού είναι το ανώτατο εκτελεστικό όργανο του ΔΕΣΦΑ, και άρα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ιεραρχικά άλλος εργαζόμενος με υψηλότερο βαθμό.

Κλείσιμο
Ανέφεραν  ότι το εφάπαξ που πήρε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Σωτήρης Νίκος ήταν τελικά 203.847 ευρώ, μόλις, κατά τους ίδιους, 26.000 ευρώ πάνω απ' όσα θα έπαιρνε αν δεν προαγόταν από διευθυντής σε γενικό διευθυντή, και όχι 100.000 ευρώ όπως υποστηρίζει η ΝΔ.

Όπως υπογράμμισαν,  ο κ. Νίκας πήρε 203.847 ευρώ, και όχι 233.000 ευρώ, καθότι  έλειπε στον Καναδά.

Οι Τζανακόπουλος, Σταθάκης, είπαν ότι εφόσον ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι εργαζόμενος, δεν είναι δυνατόν ιεραρχικά να υπάρχει άλλος εργαζόμενος με υψηλότερο βαθμό. Άρα, θα πρέπει να βρεθεί στην υψηλότερη βαθμίδα που είναι αυτή του διευθυντή Δραστηριοτήτων (άρθρο 6 της Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας).

Ερωτηθείς σε ποιο σημείο του καταστατικού είπαν ότι προκύπτει η αυτοδίκαιη προαγωγή .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης