Ο Μητσοτάκης στην Κρήτη: «Με κάθε τρόπο βγες μπροστά και κάμε ό,τι πρέπει, να διώξεις την Αριστερά αυριανέ ηγέτη»

Ο Μητσοτάκης στην Κρήτη: «Με κάθε τρόπο βγες μπροστά και κάμε ό,τι πρέπει, να διώξεις την Αριστερά αυριανέ ηγέτη»

Δέχθηκε ευχετήριες μαντινάδες από πολίτες κατά την περιήγησή του στην αγορά του Ηρακλείου - «Η ανάπτυξη δεν θα έρθει με παχιά λόγια αλλά με επενδύσεις», διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ

Ο Μητσοτάκης στην Κρήτη: «Με κάθε τρόπο βγες μπροστά και κάμε ό,τι πρέπει, να διώξεις την Αριστερά αυριανέ ηγέτη»
Την απόλυτη δέσμευσή του να κινηθεί με γνώμονα το ρεαλισμό και την κοινή λογική, δίχως ίχνος λαϊκισμού, εξέφρασε, μιλώντας σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης με τον Περιφερειάρχη και Δημάρχους του νησιού, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
, κ.
Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
«Δεν έχω καμία πρόθεση να λαϊκίσω», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Αν υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας είναι επειδή οι πολιτικοί υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν πράξη. Μακριά από εμένα αυτές οι λογικές».
Κλείσιμο
 
Μιλώντας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να σας εμπιστευτούμε. Θέλουμε να σας απελευθερώσουμε για να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας. Θα προχωρήσουμε σε γραφειοκρατική απλοποίηση. Είναι ανάγκη το Κράτος να ασκεί έλεγχο. Αλλά είναι άλλο ο έλεγχος νομιμότητας και άλλο ο έλεγχος σκοπιμότητας. Σκοπός μας είναι να απλοποιήσουμε τα επίπεδα διακυβέρνησης».


 
Για τα ζητήματα προσωπικού, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Δεν νοείται κινητικότητα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης. Μια σωστή κινητικότητα θα κατέγραφε τις πραγματικές ανάγκες των Δήμων και θα δημιουργούσε πρότυπα οργανογράμματα. Προτεραιότητα είναι το εξειδικευμένο προσωπικό. Δυστυχώς, η σημερινή Κυβέρνηση βλέπει διαφορετικά τα ζητήματα των προσλήψεων. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικές ανάγκες. Και πρέπει, κάποια στιγμή, να σταματήσει η φάμπρικα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Αυτές είναι οι λογικές που χρεοκόπησαν τη χώρα».
 
«Είμαστε αντίθετοι στην έννοια της απλής αναλογικής. Τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Δήμων. Με την απλή αναλογική θα καταστούν οι Δήμοι μη κυβερνήσιμοι», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
 
Χαρακτήρισε «απόλυτη προτεραιότητα» τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) και το αεροδρόμιο Ηρακλείου. «Στηρίζουμε την πρόταση που επεξεργάζεται η Περιφέρεια, ώστε ο ΒΟΑΚ να κατασκευαστεί ως έργο σύμβασης Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με πληρωμές διαθεσιμότητας σε ένα μακρύ χρονικό διάστημα, δηλαδή χωρίς διόδια. Έχουν χαθεί πολλές ζωές για να σφυρίζουμε αδιάφορα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε: «Είναι απολύτως κρίσιμο για την αναπτυξιακή δυναμική της Κρήτης να αποκτήσει ένα καινούργιο σύγχρονο αεροδρόμιο, ώστε να προσελκύσει περισσότερες πτήσεις».



«Σκοπός μου», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι να προβάλλουμε ένα διαφορετικό είδος πολιτικού λόγου. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τον λαϊκισμό. Έχει κουραστεί από τις ψεύτικες υποσχέσεις. Και δεν θέλει άλλο παχιά λόγια και πλούσια προγράμματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Η χώρα είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Έχει, όμως, ταυτόχρονα και πολύ σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να τις ξεκλειδώσει. Η ανάπτυξη χρειάζεται άλλη φιλοσοφία, χρειάζεται επενδύσεις. Μπορούμε να την υπηρετήσουμε αυτή την πολιτική».
 


Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης περιηγήθηκε στην αγορά του Ηρακλείου, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες ενώ δεν έλειψαν και οι ευχετήριες μαντινάδες από πολίτες. «Με κάθε τρόπο βγες μπροστά και κάμε ότι πρέπει, να διώξεις την Αριστερά αυριανέ ηγέτη» και «Μη ξεχνάς τον τόπο σου και την καταγωγή σου αυριανέ πρωθυπουργέ να το ‘χεις για τιμή σου» ήταν δύο από αυτές που τραγούδησαν πολίτες στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 
 


Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης