Ο Τσιρώνης παραδέχεται: Είναι πολύ δύσκολα και είμαστε συνέχεια στην κόψη του ξυραφιού

Ο Τσιρώνης παραδέχεται: Είναι πολύ δύσκολα και είμαστε συνέχεια στην κόψη του ξυραφιού

«Ο Σόρος έχει μια πολύ ωραία λέξη: Ανακλαστικότητα» - Τι είπε για το «χαρμάνι» που θέλουν να αλλάξουν και τον φόρο 24% στο μακαρονάκι

Ο Τσιρώνης παραδέχεται: Είναι πολύ δύσκολα και είμαστε συνέχεια στην κόψη του ξυραφιού
Την παραδοχή ότι τα πράγματα στην οικονομία «δεν είναι ωραία και άγια» έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης. Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ. Τσιρώνης τόνισε: «Είναι πολύ δύσκολα και είμαστε συνέχεια στην κόψη του ξυραφιού...».

Κι ενώ ομολόγησε ότι η κατάσταση δεν βελτιώνεται, ο Γιάννης Τσιρώνης επικαλέστηκε την φράση του επιχειρηματία Σόρος περί «ανακλαστικότητας» θέλοντας να επιχειρηματολογήσει ότι η οικονομία δεν μπορεί να ανακάμψει επειδή στα κανάλια γίνεται λόγος για την επικείμενη καταστροφή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης όχι μόνο υποστήριξε ότι τα νέα μέτρα που συζητώνται μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των δανειστών θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο αλλά επισήμανε πως... για την οικονομία θα είναι πολύ καλύτερα με τα νέα μέτρα και δεν παρέλειψε να ισχυριστεί ότι για τα χαμηλά εισοδήματα θα είναι πολύ καλύτερα!

Ο κ. Τσιρώνης επιβεβαίωσε εμμέσως ότι έρχεται μείωση του αφορολόγητου που θα πλήξει τους οικονομικά ασθενέστερους αλλά πρόσθεσε ότι η συνολική επιβάρυνση θα είναι... μηδενική αφού -όπως είπε-θα μειωθούν οι έμμεσοι φόροι.

Κλείσιμο


Ο Τσακαλώτος κάνει καλή δουλειά

«Δεν ξέρω κάτι περισσότερο από σας, ό,τι ακούτε εσείς, ακούμε κι εμείς» είπε ο κ. Τσιρώνης όταν ρωτήθηκε για τη διαπραγμάτευση. Αφού αποθέωσε τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την ομάδα του ότι κάνουν καλή δουλειά, ο αναπληρωτής υπουργός Αγρότικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπογράμμισε: «Είναι καθαρό ότι θα έχουμε μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο...».

Κληθείς να εξηγήσει πώς θα υλοποιηθεί το απίθανο ενδεχόμενο «να παίρνεις 1.000 ευρώ και να δίνεις 1.000 ευρώ», ο προερχόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους απάντησε λέγοντας: «Να πω ένα πολύ απλό παράδειγμα. Αυτή τη στιγμή έχουμε πάρα πολύ υψηλούς έμμεσους φόρους. Αυτή τη στιγμή όταν πάω να αγοράσω εγώ ψωμί πληρώνω φόρο 24% ή 13%, στο μακαρονάκι αν θυμάμαι πληρώνω φόρο 24%... Αν μειώσω τον έμμεσο φόρο και γλυτώσω απ'αυτά που αγοράζω 200 ευρώ και αυξηθεί ο άμεσος φόρος 200 ευρώ είναι το ίδιο!».

«Για την οικονομία είναι πολύ καλύτερα» έσπευσε να πει ο κ. Τσιρώνης που συμπλήρωσε: «Δεν νομίζω ότι οι διαφορές για τα μικρά εισοδήματα θα είναι τόσο μεγάλες, ένα χιλιάρικο...».

Σε παρατήρηση ότι προσπαθεί να ωραιοποιήσει αυτά που έρχονται, ο αναπληρωτής υπουργός σχολίασε: «Δεν ωραιοποιώ, δεν είναι ωραία και άγια, είναι πολύ δύσκολα και είμαστε συνέχεια στην κόψη του ξυραφιού».

«Οι έμμεσοι φόροι πρέπει να μειωθούν γιατί ο βιομήχανος και ο εργάτης πληρώνουν τον ίδιο φόρο στο χωμί» συνέχισε ο Γιάννης Τσιρώνης και αποφάνθηκε πως «δεν είναι το ίδιο για την οικονομία το 1 ευρώ έκπτωση στον έμμεσο φόρο με το 1 ευρώ αύξηση των αμεσων φόρων».

«Μπορείς να αλλάζεις το χαρμάνι, μπορείς να το κάνεις μειώνοντας τους έμμεσους φόρους» συνέχισε και αποκάλυψε μια από τις ιδέες του: «Μειώνεις τους έμμεσους φόρους όπως για παράδειγμα να μειώσω στον αγρότη το κόστος των εισροών».

Ο Σόρος έχει μια πολύ ωραία λέξη...

Αναφερόμενος στην πραγματική οικονομία, ο κ.Τσιρώνης έκανε λόγο για προαναγγελθέντα θάνατο και επέκρινε τα κανάλια όταν λένε ότι θα καταστραφούμε εξηγώντας ότι αυτό είναι ανακλαστικό.

«Ο Σόρος έχει μια πολύ ωραία λέξη: Ανακλαστικότητα...» τόνισε ο κ. Τσιρώνης, πρόσθεσε «όταν εσείς λέτε θα καταστραφούμε, ακούει ο επιχειρηματίας και περιμένει» ενώ δεν παρέλειψε να υποστηρίξει ότι η πραγματική οικονομία σήμερα έχει καλύτερους όρους απ' ότι είχε το 2009 και το 2008...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης