Λοβέρδος: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη λέει «ναι» στην προανακριτική για τα εξοπλιστικά

Λοβέρδος: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη λέει «ναι» στην προανακριτική για τα εξοπλιστικά

Το φέρνετε τώρα γιατί δεν έχετε τι να πείτε για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ

Λοβέρδος: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη λέει «ναι» στην προανακριτική για τα εξοπλιστικά
Για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την κατάθεση της πρότασης για προανακριτική έρευνα που κατέθεσαν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
μίλησε ο
Ανδρέας Λοβέρδος
στην
Κλείσιμο
Βουλή, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η
Δημοκρατική Συμπαράταξη
θα υπερψηφίσει την σχετική πρόταση.

«Εμείς λέμε "ναι" στην πρόταση για προανακριτική για τα εξοπλιστικά για όποια έτη θέλετε. Δεν έχουμε κανένα λόγο να υπερασπιστούμε κανέναν» υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος για να προσθέσει «Λέμε "ναι" όπως είπαμε "ναι" στην εξεταστική για δάνεια. Επίσης, λέμε "ναι" στην προανακριτική για τον Βαρουφάκη, για την τράπεζα Αττικής και σε ό,τι άλλο προκύψει. Εσείς όμως είπατε "όχι" στην έρευνα για τον Βαρουφάκη και αρνηθήκατε να εξεταστούν οι ευθύνες για την οικονομία των κυβερνήσεων πριν το 2009. Λέμε "ναι" στην προανακριτική για Βαρουφάκη, για τράπεζα Αττικής και για ό,τι άλλο προκύψει. Σε κάθε προανακριτική εξέταση».

Αναφορικά δε με τους λόγους για τους οποίους κατέθεσαν τα κυβερνητικά κόμματα την πρόταση είπε: «Γιατί το φέρατε; Για να βρούμε την αλήθεια; Εμείς θα παλέψουμε για την αλήθεια. Εσείς το φέρνετε τώρα που δεν έχετε τι να πείτε για το ασφαλιστικό, για το αφορολόγητο, για τα εργασιακά, για την ύφεση και πάτε στην διαφθορά γιατί σας βόλεψε η έντεχνη προφυλάκιση του Ακη λίγο πριν εκλογές του 2012. Θα μπορούσε να γίνει πριν ή μετά. Σας βόλεψε».

Εξήγησε τέλος ότι το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που είναι διαρκές και άρα δεν έχει παραγραφεί, δικάζεται απευθείας από τον φυσικό δικαστή καθώς δεν εμπίπτει στα υπουργικά καθήκοντα και στο άρθρο 86 του Συντάγματος. «Όπως έχει νομολογηθεί και εφαρμόστηκε, όταν πρόκειται για ξέπλυμα δεν χρειάζεται η Βουλή. Πας κατευθείαν στον φυσικό δικαστή. Λειτουργεί η Δικαιοσύνη αυτοτελώς και αυτονόμως. Το φέρνεται εδώ αγαπητά πουλάκια γιατί θέλετε να φτιάξετε σκηνικό. Εμείς θα είμαστε μέσα. Αλλά να τα φέρουμε όλα στο φως. Να πούμε "ναι" και στην έρευνα για τον Βαρουφάκη» είπε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης