Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναζητεί ευρωπαϊκούς πόρους για νομική συνδρομή στους πρόσφυγες

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναζητεί ευρωπαϊκούς πόρους για νομική συνδρομή στους πρόσφυγες

Η αναζήτηση αυτών των πόρων ήταν το αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης του Σταύρου Κοντονή με τον πρόεδρο Ruthven Gemmel και τα μέλη του CCBE

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναζητεί ευρωπαϊκούς πόρους για νομική συνδρομή στους πρόσφυγες
Οι τρόποι εξεύρεσης ευρωπαϊκών πόρων η παροχή δωρεάν νομικής συνδρομής στους πρόσφυγες, ήταν το αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης του υπουργού Δικαιοσύνης
Σταύρου Κοντονή με τον πρόεδρο Ruthven Gemmel και τα μέλη του Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE), καθώς και άλλους Ευρωπαίους, εκπροσώπους εθνικών Δικηγορικών Συλλόγων.
  
Ειδικότερα, αντικείμενο της σύσκεψης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ήταν οι τρόποι εξεύρεσης ευρωπαϊκών πόρων και άλλα διαδικαστικά ζητήματα για την παροχή δωρεάν νομικής συνδρομής στους πρόσφυγες που βρίσκονται στον καταυλισμό της Μόριας.
  
Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE) είναι το αντιπροσωπευτικό όργανο περίπου ενός εκατομμυρίου δικηγόρων, από 31 χώρες-πλήρη μέλη και 11 συνεργαζόμενες χώρες.
Κλείσιμο
  
Η CCBE είναι διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα το Βέλγιο. Από την ίδρυσή του, το 1960, μέχρι σήμερα, προωθεί τις απόψεις των Ευρωπαίων δικηγόρων και υπερασπίζεται τις νομικές αρχές στις οποίες βασίζονται η δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στη CCBE είναι ο δικηγόρος Αθηνών Παναγιώτης Περάκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης