Δημαράς (ΣΥΡΙΖΑ): Μας ενώνουν περισσότερα με την ΔΗΣΥ παρά με τους ΑΝΕΛ

Δημαράς (ΣΥΡΙΖΑ): Μας ενώνουν περισσότερα με την ΔΗΣΥ παρά με τους ΑΝΕΛ

Συντάσσεται με την άποψη του Νίκου Φίλη πως η στρατηγική συμμαχιών πρέπει να είναι κεντροαριστερή

Δημαράς (ΣΥΡΙΖΑ): Μας ενώνουν περισσότερα με την ΔΗΣΥ παρά με τους ΑΝΕΛ
Tην ανάγκη συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ
με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς υποστηρίζει με συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πράσινων Γιώργος Δημαράς.

Ο κ. Δημαράς συντάσσεται με την άποψη του Νίκου Φίλη πως η στρατηγική συμμαχιών πρέπει να είναι κεντροαριστερή σημειώνοντας με νόημα πως "ένα αριστερό κόμμα δεν μπορεί μονίμως να συνεργάζεται με κομμάτια της δεξιάς".

Κλείσιμο
Ερωτηθείς με ποιο κόμμα, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ή τους Ανεξάρτητους Έλληνες, έχει περισσότερα κοινά στοιχεία ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δημαράς απαντά ευθαρσώς: "προφανώς με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε περισσότερα. Η στρατηγική συμμαχίων μας πρέπει να είναι με τη σοσιαλδημοκρατία και όχι με την δεξιά με την οποία είμαστε ιδεολογικά αντίθετοι" προσθέτει.

Μάλιστα, ο κ. Δημαράς υπογραμμίζει τις μεγάλες διαφορές που έχει ιδεολογικά με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

«Πόνεσα όταν ψήφισα το Υπερταμείο»

Σε σχέση με την πορεία της αξιολόγησης και την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, ο κ. Δημαράς υποστηρίζει πως η αξιολόγηση θα κλείσει με τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων.

"Αν η αξιολόγηση πάει καλά, θα έχουμε ανάπτυξη από πάνω από 2% για φέτος. Πάντως από όλα όσα έχω ψηφίσει, τα μέτρα και το μνημόνιο, το πιο δύσκολο ήταν το Υπερταμείο. Εκεί πραγματικά πόνεσα" αναφέρει ο βουλευτής, προέρχομενος από τους Οικολόγους Πράσινους.

«Αποτυχημένο το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου»

Ο κ. Δημαράς - ο οποίος είναι πολιτικός μηχανικός - εκφράζει την απογοήτευσή του για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του Γιώργου Κατρούγκαλου.

"Ο κ. Κατρούγκαλος απέτυχε στο ασφαλιστικό. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν 37.5% του εισοδήματος ελεύθεροι επαγγελματίες. Έχω ζητήσει να επανεξεταστεί το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών" καταλήγει ο κ. Δημαράς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης