Γεωργιάδης: «Όσο η κυβέρνηση καθυστερεί, τόσο η συμφωνία θα είναι πιο επώδυνη»

Γεωργιάδης: «Όσο η κυβέρνηση καθυστερεί, τόσο η συμφωνία θα είναι πιο επώδυνη»

Δηλώνει του εξαιρετικά επιφυλακτικός για το αν «ο κ. Τσίπρας θα πετύχει την προθεσμία της 20ης Μαρτίου για την αξιολόγηση» 

Γεωργιάδης: «Όσο η κυβέρνηση καθυστερεί, τόσο η συμφωνία θα είναι πιο επώδυνη»
«Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει σε κάθε περίπτωση» δηλώνει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
,
Άδωνις Γεωργιάδης. Ερωτηθείς γιατί ο ίδιος, υποστήριζε «εκλογές πριν την αξιολόγηση» απαντά ότι εννοούσε πως «αν η αξιολόγηση έκλεινε με πρωθυπουργό τον
Μητσοτάκη
Κλείσιμο
θα έκλεινε γρηγορότερα και με λιγότερα μέτρα».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι «και στις δύο συνεντεύξεις του στο CNBC και SKY NEWS» όπου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει» προσπάθησε να στείλει θετικό μήνυμα για την πορεία της χώρας.
   
Ερωτηθείς για το αν η τοποθέτησή του σε ξένους επενδυτές «ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Τα πάντα είναι φτηνά» ήταν προτροπή «ξεπουλήματος» υποστηρίζει πως «όταν πάω στο εξωτερικό φοράω τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος» και αντιτείνει λέγοντας: «Ξέρετε κανέναν που να θέλει να έλθει να επενδύσει και να του λες: Έλα τώρα που οι τιμές είναι πολύ υψηλές;»
   
Ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει, στη συνέντευξή του εξαιρετικά επιφυλακτικός για το αν «ο κ. Τσίπρας θα πετύχει την προθεσμία της 20ης Μαρτίου για την αξιολόγηση» και δηλώνει ότι «κανείς από τη ΝΔ δεν υποστήριξε ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση».
   
Κατά τα λοιπά, στο ερώτημα αν «η ΝΔ θα συνεχίσει να ζητά εκλογές» και μετά την αξιολόγηση ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει ότι «η ΝΔ ποτέ δεν συνέδεσε τις εκλογές με την αξιολόγηση» και προσθέτει ότι «τις εκλογές τις ζητάμε γιατί πιστεύουμε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο».
   
Στο ερώτημα «με ποιο σκεπτικό η ΝΔ λέει "όχι" στην ψήφιση των μέτρων "ναι" στην υλοποίησή τους», υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ δεν θα ψηφίσει κανένα πακέτο μέτρων», ωστόσο διαβεβαιώνει ότι ««ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν γίνει πρωθυπουργός «δεν πρόκειται να πει στους πιστωτές ότι δεν θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα».
   
Με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Βορίδη ότι «η ΝΔ κακώς ψήφισε το μνημόνιο το 2015» που προκάλεσε την έντονη αντίδραση Μεϊμαράκη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δηλώνει ότι «όσοι προσπαθούν να εμφανίσουν τη ΝΔ σε εσωκομματική σύγκρουση δεν θα τα καταφέρουν» και υποστηρίζει ότι «η ΝΔ είναι μία φάλαγγα που έχει αναλάβει την ιστορική ευθύνη να διασώσει τη χώρα από τα δεινά του ΣΥΡΙΖΑ».
   
Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα με διαφορά και πιστεύει ότι «σε μία εθνική προσπάθεια δύσκολα το ΠΑΣΟΚ θα μείνει αμέτοχο».
   
Απαντώντας στο ερώτημα αν «μετά την αντιπροεδρία τον ενδιαφέρει η προεδρία του κόμματος», ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει «ευγνώμων για αυτά που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα».
   
Τέλος και με την ιδιότητα τού τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΝΔ εκφράζει την ανησυχία του για τη γείτονα χώρα λέγοντας ότι «μέχρι το τουρκικό δημοψήφισμα ο κ. Ερντογάν μπορεί να είναι απρόβλεπτος» και επισημαίνει ότι «επιβάλλεται ψυχραιμία και χαμηλοί τόνοι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης