Ακιντζί: Είστε υπαίτιοι για τη στασιμότητα στο Κυπριακό

Ακιντζί: Είστε υπαίτιοι για τη στασιμότητα στο Κυπριακό

«Η ένωση» είπε «είναι η κύρια αιτία του κυπριακού προβλήματος, αφού είναι αντίθετη στην ειρήνη και στην ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων στο νησί»

Ακιντζί: Είστε υπαίτιοι για τη στασιμότητα στο Κυπριακό
O τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί  υποστήριξε πως η απόφαση της κυπριακής Βουλής για εορτασμό του
ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950 στα σχολεία, οδήγησε τις διαπραγματεύσεις στο
Κλείσιμο
Κυπριακό σε στασιμότητα, και ο ίδιος και η τουρκοκυπριακή πλευρά αναμένουν από τον
Νίκο Αναστασιάδη να κάνει βήματα για ακύρωση της απόφασης.

Σε ομιλία του κατά την 13η Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας που πραγματοποιείται στο Πακιστάν, ο κ. Ακιντζί, σύμφωνα με δημοσιεύματα στα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, αναφέρθηκε στο Κυπριακό και είπε ότι η πρόταση για το θέμα αυτό που αφορά την παιδεία έγινε «από το φασιστικό ΕΛΑΜ και στηρίχθηκε από βουλευτές που συμμερίζονται τέτοιου είδους φιλοσοφίες», ενώ «το κόμμα του συνομιλητή του (Πρόεδρος Αναστασιάδης) με τη στάση αποχής που τήρησε βοήθησε στην ψήφιση της απόφασης».

«Η ένωση» είπε «είναι η κύρια αιτία του κυπριακού προβλήματος, αφού είναι αντίθετη στην ειρήνη και στην ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων στο νησί».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στις συνομιλίες και είπε ότι σημαντική πρόοδος υπήρξε στα πέντε από τα έξι κεφάλαια, διακυβέρνηση και κατανομή εξουσιών, ΕΕ, οικονομίας, περιουσιακό και εδαφικό, ενώ με τη συμμετοχή και των τριών εγγυητριών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε η πενταμερής διάσκεψη για την Κύπρο κατά την οποία άρχισε η συζήτηση επί του θέματος των εγγυήσεων και της ασφάλειας.

Έκανε λόγο επίσης στα «εμπάργκο» εναντίον των Κατεχομένων, λέγοντας ότι οι μόνες πτήσεις και απευθείας εμπόριο γίνεται με την Τουρκία, δεν υπάρχει πρόσβαση σε διεθνή οικονομικά κέντρα και ότι παρά τις δύσκολες αυτές συνθήκες, εντούτοις η τουρκοκυπριακή πλευρά εργάζεται για την επίλυση του Κυπριακού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης