Την Τρίτη θα ενημερώσει ο Τσακαλώτος την επιτροπή Οικονομικών της Βουλής μετά το αίτημα της ΝΔ

Την Τρίτη θα ενημερώσει ο Τσακαλώτος την επιτροπή Οικονομικών της Βουλής μετά το αίτημα της ΝΔ

Στις 4 το μεσημέρι - Ο Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παρουσία του κ. Τσακαλώτου και του κ. Χουλιαράκη στην επιτροπή προκειμένου να ενημερώσει το κοινοβούλιο για τις αποφάσεις του Eurogroup

Την Τρίτη θα ενημερώσει ο Τσακαλώτος την επιτροπή Οικονομικών της Βουλής μετά το αίτημα της ΝΔ
Την ερχόμενη Τρίτη στις 4 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής ο
Ευκλείδης Τσακαλώτος όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης λίγη ώρα μετά το επίσημο αίτημα που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία δια του εκπροσώπου της Βασίλη Κικίλια.

Η ενημέρωση του υπουργού Οικονομικών θα αφορά τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, τα νέα δημοσιονομικά μέτρα και τις προοπτικές ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.

Κλείσιμο
Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας είχε ζητήσει τη σύγκληση της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής προκειμένου εκεί ο υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής του Γιώργος Χουλιαράκης να ενημερώσουν το κοινοβούλιο για το τι συμφωνήθηκε στο Eurogroup.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προτίθεται να υπερψηφίσει τα μέτρα. «Να μην ψάχνουν για συνενόχους, την αποκλειστική ευθύνη για μέτρα στη Βουλή έχουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος», επεσήμανε. «Το ερώτημα τίθεται στους βουλευτές πλειοψηφίας και είναι αν αυτοί πάρουν την ευθύνη και θα ψηφίσουν τα μέτρα λαιμητόμο», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο», απάντησε εξάλλου στο ερώτημα αν εξετάζεται το ενδεχόμενο αποχώρησης των βουλευτών της ΝΔ από τη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στο Κοινοβούλιο. «Εμείς δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποτέ θα έρθουν τα μέτρα στη Βουλή, διότι ο κ. Τσίπρας έλεγε τόσο καιρό ότι θα κλείσει η αξιολόγηση, αλλά αντ' αυτού βλέπουμε συνεχείς αναβολές, παρατάσεις και καθυστερήσεις».  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης