ΝΔ: Τσακαλώτος-Χουλιαράκης να έρθουν στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής για το Eurogroup

ΝΔ: Τσακαλώτος-Χουλιαράκης να έρθουν στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής για το Eurogroup

Επίσημο αίτημα από την αξιωματική αντιπολίτευση  - «Την αποκλειστική ευθύνη για την τύχη της αξιολόγησης το σύνολο των μέτρων και τις συνέπειες τους φέρνει ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση και οι βουλευτές του» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας

ΝΔ: Τσακαλώτος-Χουλιαράκης να έρθουν στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής για το Eurogroup
Τη σύγκληση της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής προκειμένου εκεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
και ο Γιώργος Χουλιαράκης να ενημερώσουν το κοινοβούλιο για το τι συμφωνήθηκε στο
Eurogroup ζήτησε επισήμως η
ΝΔ
Κλείσιμο
το μεσημέρι της Πέμπτης δια του εκπροσώπου της Βασίλη Κικίλια.

«Η κυβέρνηση σε δύο χρόνιά έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε εγκαίρως να κλείσει η αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έτσι δεν θα είχαμε φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο και δεν θα πλήρωναν οι συμπολίτες το κόστος της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης» είπε ο κ. Κικίλιας.

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε «εδώ που φτάσαμε» να κλείσει η συμφωνία «γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση οδηγούμαστε σε χρεοκοπία».

«Την αποκλειστική ευθύνη για την τύχη της αξιολόγησης το σύνολο των μέτρων και τις συνέπειες τους φέρνει ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση και οι βουλευτές του» τόνισε ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζοντας ότι αν το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές πέρσι τον Μάρτιο είχε γίνει δεκτό «η χώρα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατασταση από ό,τι είναι σήμερα».

«Δυστυχώς το σύνολο των δυσμενών επιπτώσεων της πολιτικής διαπραγμάτευσης των Τσίπρα-Καμμένου δεν έχει ακόμα διαφανεί» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προτίθεται να υπερψηφίσει τα μέτρα. «Να μην ψάχνουν για συνενόχους, την αποκλειστική ευθύνη για μέτρα στη Βουλή έχουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος», επεσήμανε. «Το ερώτημα τίθεται στους βουλευτές πλειοψηφίας και είναι αν αυτοί πάρουν την ευθύνη και θα ψηφίσουν τα μέτρα λαιμητόμο», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο», απάντησε εξάλλου στο ερώτημα αν εξετάζεται το ενδεχόμενο αποχώρησης των βουλευτών της ΝΔ από τη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στο Κοινοβούλιο. «Εμείς δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποτέ θα έρθουν τα μέτρα στη Βουλή, διότι ο κ. Τσίπρας έλεγε τόσο καιρό ότι θα κλείσει η αξιολόγηση, αλλά αντ' αυτού βλέπουμε συνεχείς αναβολές, παρατάσεις και καθυστερήσεις».  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης