Η ΕΡΤ βρήκε τους εμπόρους που «σώθηκαν» από τις νέες εισφορές

Η ΕΡΤ βρήκε τους εμπόρους που «σώθηκαν» από τις νέες εισφορές

«Το σύστημα είναι πιο δίκαιο» δήλωσαν στη Δημόσια Τηλεόραση έμποροι της Πάτρας, που «τυγχάνουν» να ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ 

Η ΕΡΤ βρήκε τους εμπόρους που «σώθηκαν» από τις νέες εισφορές
Οι δηλώσεις του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, ότι επαγγελματίες τον σταματούν στο δρόμο και του λένε πως «σώθηκαν» με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές, αντιμετωπίστηκαν με ειρωνικά σχόλια και οργή από τους εμπόρους. Το βίντεο των «Ράδιο Αρβύλα» με τον Γιάννη Σερβετά να υποδύεται τον υφυπουργό και συνεργάτες της εκπομπής, τους πολίτες που τον σηκώνουν στα χέρια και τον αποθεώνουν, έγινε viral. Και κάπου εκεί όλοι πίστευαν ότι το «αστείο» με τις «σωτήριες ασφαλιστικές εισφορές» θα τελειώσει. Φευ. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 το βράδυ της Τρίτης, «οι έμποροι στην Πάτρα πήραν μια βαθιά ανάσα όταν είδαν τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ, τα οποία αποκάλυψαν εισφορές προς τα κάτω». Μάλιστα η
ΕΡΤ βρήκε και τους “ανακουφισμένους” εμπόρους, οι οποίοι αν έβλεπαν τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο σίγουρα θα τον αγκάλιαζαν. 

Κλείσιμο
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ρεπορτάζ που έφερε τον τίτλο «Οικονομική ανάσα το νέο σύστημα εισφορών», στηριζόταν σε στοιχεία από δειγματοληπτική έρευνα του εμπορικού συλλόγου της πόλης στο 40% των μελών του και κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: Το 80% θα πληρώσει από 35% έως 60% λιγότερες εισφορές, το 9% τις ίδιες, ενώ μόνο ένα ποσοστό 11% θα επιβαρυνθεί. 

«Το σύστημα γίνεται πιο δίκαιο. Οι έχοντες πληρώνουν περισσότερα, οι μη έχοντες πληρώνουν λιγότερα. Είναι απλό» δήλωσε στη Δημόσια Τηλεόραση ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών κ. Γιώργος Ρώρος, που έκανε τη δειγματοληπτική έρευνα. Και αν το πρόσωπο του συνεντευξιαζόμενου προέδρου των εμπόρων δεν θύμιζε κάτι στους τηλεθεατές από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή την Κρήτη, εκείνοι της Πάτρας τον γνωρίζουν πολύ καλά. Ο κ.Ρώρος ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές το Σεπτέμβριο του 2015 και έβγαινε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να διαφημίσει την υποψηφιότητά του και να υποστηρίξει το κόμμα.



Ο ισχυρισμός ότι οι νέες εισφορές είναι χαμηλότερες για την πλειοψηφία των εμπόρων της Πάτρας ενισχύθηκε και από τη δήλωση του ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου κ.Γιώργου Βαγενά. “Πέρυσι πληρώναμε 960 ευρώ το δίμηνο, δηλαδή 430 το μήνα (σ.σ. αντί για 480 που είναι το σωστό). Με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο η εισφορά που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι 169 ευρώ, είναι μια διαφορά πραγματικά μεγάλη” δήλωσε ο κ. Βαγενάς, που τυγχάνει και αυτός να είναι μέλος της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την... ισορροπία του ρεπορτάζ προβλήθηκε και η δήλωση ενός εμπόρου που ανήκει στο 11%, δηλαδή όσων θα επιβαρυνθούν. Όπως είπε στην κάμερα της ΕΡΤ, από 420 ευρώ, θα πληρώσει 500 ευρώ. Αύξηση μικρή συγκριτικά με τις διπλάσιες εισφορές που στάλθηκαν σε άλλους συναδέλφους του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης