Γερουλάνος: Ο Φίλης είπε μια αρλούμπα, ήταν βλακώδης η δήλωση του για το ΠΑΣΟΚ

Γερουλάνος: Ο Φίλης είπε μια αρλούμπα, ήταν βλακώδης η δήλωση του για το ΠΑΣΟΚ

Σφοδρή κριτική για τον πρώην υπουργό Παιδείας αλλά και για τη Φώφη Γεννηματά - «Οι συνεργασίες δεν γίνονται με όρους καλλιστείων - Ούτε το κόμμα μας έχει αρθρώσει πολιτικό λόγο - Ελπίζουμε να κερδίσουμε κάποιος πόντους επειδή κάποιος άλλος χάνει είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ 

Γερουλάνος: Ο Φίλης είπε μια αρλούμπα, ήταν βλακώδης η δήλωση του για το ΠΑΣΟΚ
Την κάθετη διαφωνία του με τον τρόπο που επιχείρησε ο Νίκος Φίλης να ανοίξει το θέμα της μελλοντικής προγραμματικής σύγκλισης του ΣΥΡΙΖΑ
με το ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ο Παύλος Γερουλάνος. Ο πρώην υπουργός του
ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε επίσης να ασκήσει και εντονότατη κριτική στη  Χαριλάου Τρικούπη λέγοντας ξεκάθαρα ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν έχει καθαρό πολιτικό λόγο και αναμένει να κερδίσει κάποια πολιτικά οφέλη από τη συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Κλείσιμο
Οι συνεργασίες γίνονται πάνω σε πολιτικές θέσεις
Ο πρώην υπουργός και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τον κ. Φίλη σημειώνοντας ότι αν είχε ειλικρινή διάθεση συνεργασίας, αυτό θα έπρεπε να γίνει με γνώμονα τις πολιτικές θέσεις των δύο πολιτικών χώρων και όχι τα πρόσωπα και χωρίς σκληρούς χαρακτηρισμούς.

«Έχω βαρεθεί να ακούω κάποιους π.χ. να λένε ότι θα συνεργάζονταν με το ΠΑΣΟΚ αλλά όχι με τον Ευ. Βενιζέλο ή ναι με το ΠΑΣΟΚ αλλά όχι με τον Γ. Παπανδρέου. Τι σόι συζήτηση είναι αυτή; Λες και μιλάμε για καλλιστεία. Δεν είναι καλλιστεία η πολιτική και ο κ. Φίλης θα έπρεπε να το γνωρίζει » είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο κ. Γερουλάνος και πρόσθεσε: «Ο κ. Φίλης είπε μια «αρλούμπα». Ήταν βλακώδης η δήλωση που έκανε. Χαρακτήρισε με άθλιο τρόπο το ΠΑΣΟΚ (σ.σ. είπε ότι το ΠΑΣΟΚ βρωμάει), είναι εντελώς αντιδημοκρατικό αυτό που έκανε διότι όταν μιλάει κάποιος έτσι για μια παράταξη σημαίνει ότι δεν έχει βαθιά δημοκρατική συνείδηση και έτσι απαξιώνει ένα κόμμα, μια ιστορία και έναν λαό που έχει ψηφίσει αυτό το κόμμα». 
 
Δε μπορούμε να συζητήσουμε πάνω σε αυτή τη βάση. Αν υπήρχε ειλικρινά διάθεση συνεργασίας, αυτό θα έπρεπε να γίνει πάνω σε πολιτικές θέσεις. Αν θέλουμε να συζητήσουμε περί οποιασδήποτε συνεργασίας, αυτό δε μπορεί να γίνει με βάση τα πρόσωπα αλλά με βάση τις θέσεις και το όραμα για τη χώρα. Να δούμε που συγκλίνει το όραμα και που αποκλίνει. Χωρίς θέσεις ο ένας, χωρίς θέσεις ο άλλος να συζητάμε τι; Για το πώς θα μοιραστούν τα υπουργεία; Αυτό προσβάλλει τον Έλληνα πολίτη βαθύτατα».

Βολές στο ΠΑΣΟΚ 
Ο κ. Γερουλάνος δεν παρέλειψε πάντως να ασκήσει σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη καθώς όπως είπε το κόμμα του δεν έχει παρουσιάσει σαφές πρόγραμμα και πειστικές θέσεις. «Ούτε εμείς ως ΠΑΣΟΚ έχουμε κάνει τη δουλειά που χρειάζεται για να αρθρώσουμε έναν πολιτικό λόγο που θα πείθει τον Έλληνα πολίτη. Ελπίζουμε να κερδίσουμε πόντους επειδή κάποιος άλλος χάνει, αλλά δεν έχουμε δημιουργήσει το έδαφος να αισθανθεί ο άλλος. Δεν έχουμε κάνει τη βασική δουλειά να παρουσιάσουμε θέσεις. Όλη η πολιτική μας παρουσία εστιάζεται γύρω από τα πρόσωπα. Ποιος είναι μαζί μας, ποιος είναι εναντίον μας, ενώ αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε είναι να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο για τη χώρα που θα βοηθούσε την Ελλάδα να βγει από την κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Τέλος, επέκρινε την κυβέρνηση για τη διαπραγματευτική της στάση, ενώ για τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι εμφανίζεται και εκείνος εντελώς απροετοίμαστος. «Η συμφωνία ανοίγει ένα δρόμο αλλά δεν έχουμε ακόμη αρκετά στοιχεία για ξέρουμε πόσο δύσβατος θα είναι. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος στη διαπραγμάτευση και αυτό δεν έπρεπε να γίνει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης