Η Βουλή τίμησε τη μνήμη του Ευάγγελου Μπασιάκου

Η Βουλή τίμησε τη μνήμη του Ευάγγελου Μπασιάκου

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας υπογράμμισε την εντιμότητα και το ήθος του Ευάγγελου Μπασιάκου, επισημαίνοντας ότι δεν διολίσθησε ποτέ στο δρόμο του λαϊκισμού

Η Βουλή τίμησε τη μνήμη του Ευάγγελου Μπασιάκου
Την μνήμη του Ευάγγελου Μπασιάκου
τίμησε η
Βουλή σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας, παρουσία της συζύγου του εκλιπόντα βουλευτή της
ΝΔ
Κλείσιμο
.

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τσιάρας υπογράμμισε την εντιμότητα και το ήθος του Ευάγγελου Μπασιάκου, επισημαίνοντας ότι δεν διολίσθησε ποτέ στον δρόμο του λαϊκισμού.

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε και στην υπόθεση Βατοπεδίου θυμίζοντας ότι ο Βαγγέλης Μπασιάκος αδικήθηκε από πολλούς σε μια τεταμένη πολιτική περίοδο, χωρίς να αδικήσει κανέναν, όμως πρόλαβε να δικαιωθεί.

«Το κενό  που αφήνει ο Βαγγέλης είναι δυσαναπλήρωτο για όλους μας. Περισσότερο όμως για τους οικείους του , τη σύζυγό του Βίκυ, τον γιο του  Θανάση και την αδερφή του Μαρία, η οποία υπήρξε  πυλώνας της πολιτικής του διαδρομής» κατέληξε ο κ. Τσιάρας.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε η κυρία Αφροδίτη Θεοπεφτάτου αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «διακρίναμε την πολιτική του ευπρέπεια - φυσική του ευγένεια και επιστημονική του τεκμηρίωση. Δεν είναι τυχαίο που τον εμπιστεύτηκαν επί 30 χρόνια οι πολίτες της περιοχής του.  

Ο Ευάγγελος Μπασιάκος εξέφρασε διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό που είναι και το ζητούμενο στις μέρες μας – αν θέλουμε τιμήσουμε μνήμη του πρέπει αφομοιώσουμε μαθήματα δημοκρατίας που μας χάρισε».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος εμφανώς συγκινημένος ανέφερε: «Με πραγματική αμηχανία ανεβαίνω στο βήμα να αποχαιρετήσω έναν φίλο. Δεν το περίμενα ποτέ».

Ο κ. Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ) υπογράμμισε πως «από αυτές θέσεις ο Ευάγγελος Μπασιάκος προέβαλε τις απόψεις του και ήταν ανοιχτός σε συζήτηση διαφορετικών θέσεων για ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα συμβάλλοντας στην πολιτική αντιπαράθεση με πολιτικούς όρους».

Εκ μέρους των ΑΝΕΛ ο κ. Κώστας Κατσίκης ανέφερε ότι ο Ευάγγελος Μπασιάκος διακρινόταν για την «εντιμότητα, σοβαρότητα , εργατικότητα και μετριοφροσύνη του».

Ο κ. Μάριος Γεωργιάδης (Εν. Κεντρώων) μίλησε για « παράδειγμα πολιτικού με ήθος με ήπιο χαρακτήρα, πάντα πρόθυμος να βοηθήσει όποιον του το ζητούσε».

Τέλος, ο κ. Σπύρος Λυκούδης (Ποτάμι) σημείωσε: «αποχαιρετούμε έναν ακριβό συνάδελφο αξιαγάπητο άνθρωπο σπουδαίο πολιτικό - σε μια περίοδο που η γενικευμένη κρίση στην κοινωνία γέννησε οργή και αυτή απαξίωσε αδίκως κι ισοπεδωτικά η απώλεια ενός αληθώς ευπατρίδη πολιτικού παίρνει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης