ΝΔ: Άρχισαν τα «αποκαλυπτήρια ενός ακόμη διαπραγματευτικού Βατερλό»

ΝΔ: Άρχισαν τα «αποκαλυπτήρια ενός ακόμη διαπραγματευτικού Βατερλό»

Αποκλείουν από την οδό Πειραιώς να ψηφίσουν τα… «μασκαρεμένα» μέτρα για το αφορολόγητο και τις συντάξεις που αναμένεται να επικυρωθούν μετά την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα   

ΝΔ: Άρχισαν τα «αποκαλυπτήρια ενός ακόμη διαπραγματευτικού Βατερλό»
Για «αποκαλυπτήρια ενός ακόμη διαπραγματευτικού Βατερλό» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -
ΑΝΕΛ μιλούν στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά τα νέα στοιχεία που έρχονται στο προσκήνιο για τον ετεροβαρή
Κλείσιμο
χαρακτήρα της συμφωνίας που επετεύχθη στο
Eurogroup της Δευτέρας.

«Τα έδωσαν όλα χωρίς να πάρουν τίποτα», είναι η φράση στην οποία συνοψίζεται η σφοδρή κριτική την οποία ασκούν γαλάζιοι αξιωματούχοι. Και, όπως ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου Βασίλης Κικίλιας, η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει τα νέα σκληρά μέτρα που πλήττουν τους πλέον αδύναμους αλλά και τη μεσαία τάξη.

Αν και η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ του κλεισίματος της αξιολόγησης, στελέχη της στηλιτεύουν τόσο την «αποτυχημένη διαπραγμάτευση», που υποστηρίζουν ότι έγινε από την κυβέρνηση, όσο και την «προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης» που εξελίχθηκε με στόχο «να παραπλανηθούν οι πολίτες και να διευκολυνθεί το "ναι σε όλα" των κυβερνητικών βουλευτών». 

«Η προπαγάνδα άντεξε μια μέρα», επισημαίνουν από την οδό Πειραιώς, καθώς την επομένη του Eurogroup «η κυβέρνηση ομολόγησε ότι και οι συντάξεις θα κοπούν και το αφορολόγητο θα μειωθεί». Αποδείχθηκε, επιπλέον, ότι τη Δευτέρα στο Eurogroup δεν υπήρξε «ούτε συμφωνία, που είναι στον αέρα, ούτε ρύθμιση για το χρέος, ούτε ποσοτική χαλάρωση», υποστηρίζουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώθηκε, όταν έλεγε ότι η καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης θα είχε μεγάλο κόστος για τους πολίτες και τη χώρα», αναφέρουν. «Στις επόμενες μέρες, θα διαπιστώσουμε όλοι το μέγεθος του ψέματος, της παραπληροφόρησης και της τεράστιας ζημιάς που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν στην οικονομία και την κοινωνία», σημειώνουν. 

«Αποδέχθηκε όσα κατήγγειλε»

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να μασκαρέψει την απόλυτη υποχώρησή της», ήταν το σχόλιο του αρμόδιου τομεάρχη Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος κάνοντας συνολική αποτίμηση των επιπτώσεων από την απόφαση της Δευτέρας, μίλησε για «δυσάρεστες εξελίξεις».

Όπως εξήγησε, το μόνο απτό αποτέλεσμα της συμφωνίας ήταν η απόφαση επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα, ενώ «η κυβέρνηση αποδέχτηκε όλα όσα μέχρι χθες κατήγγειλε».
Ειδικότερα:

*Χαρακτήριζε αντισυνταγματική την προνομοθέτηση μέτρων. Σήμερα την αποδέχεται.
*Έλεγε ότι δεν θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις του Δ.Ν.Τ. Σήμερα αποδέχεται τις θέσεις του. 
*Έλεγε ότι δεν θα λάβει μέτρα πέραν του 2018. Σήμερα εγκλωβίζει τη χώρα σε πολιτική λιτότητας για πολλά ακόμα χρόνια. 
*Έλεγε ότι δεν συμφωνεί σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, γιατί αυτά δεν "βγαίνουν". Σήμερα υποστηρίζει ότι όχι μόνο θα τα επιτύχει, αλλά θα λάβει και αντισταθμιστικά μέτρα. 
«Και όλα αυτά, χωρίς καμία αναφορά σε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Και χωρίς ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», σύμφωνα με τον γαλάζιο τομεάρχη, ο οποίος συνοψίζοντας την εκτίμησή του υποστηρίζει ότι «κυβέρνηση και εταίροι πετάνε "το τενεκεδάκι παρακάτω", την ώρα που η εκκρεμότητα παρατείνεται, η χώρα σέρνεται και η αβεβαιότητα παραμένει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης