Να μην προχωρήσει η διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών ζητά η ΝΔ

Να μην προχωρήσει η διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών ζητά η ΝΔ

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε υψηλούς τόνους - Δεν θα επιτρέψουμε καθεστωτικά παιχνίδια σε βάρος του ΕΣΡ λέει η ΝΔ - Θέλετε τη διαιώνιση της ασυδοσίας απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ




Να μην προχωρήσει η διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών ζητά η ΝΔ
Να μην προχωρήσει η διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών επαναλαμβάνει η ΝΔ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανακοίνωση του πριν από λίγο υποστήριξε ότι καμία διαδικασία δεν πρέπει να κινηθεί πριν εξετάσει το ΣτΕ το σύνολο των προσφυγών που έχουν κατατεθεί για το Νόμο Παπά. Η ΝΔ επιτέθηκε εκ νέου στον Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά για την πολιτική που ακολούθησε σημειώνοντας ότι τα καθεστωτικά παιχνίδια της κυβέρνησης σε βάρος του ΕΣΡ δεν θα περάσουν.

Συγκεκριμένα η ΝΔ στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του κόμματος επισημαίνει: 

«Μαθήματα συνταγματικότητας από την Κυβέρνηση που με έναν αντισυνταγματικό νόμο επιχείρησε να ελέγξει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό δεν δεχόμαστε. Η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί με σεβασμό την συνταγματική τάξη. Καμία διαδικασία δεν πρέπει να κινηθεί, πριν το ΣτΕ εξετάσει το σύνολο των σχετικών προσφυγών κατά του «νόμου Παππά». 
Κλείσιμο
 
Όσο κι αν η Κυβέρνηση προσπαθεί, οι πολίτες δεν ξεχνούν τον αποτυχημένο Υπουργό – καναλάρχη των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Παππά. Τα καθεστωτικά σχέδια του κ. Παππά και των φίλων του δεν θα επιτρέψουμε, ως Νέα Δημοκρατία, να εξυπηρετηθούν σε βάρος του Ε.Σ.Ρ.». 

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας έγινε μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ για την απαντητική επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Σε αυτήν την ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε κ. Μητσοτάκη ότι ζητά ευθέως τη διαιώνιση του καθεστώτος ασυδοσίας που επικρατεί εδώ και σχεδόν 30 χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο.

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ 
Σε νεώτερη ανακοίνωση της και απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία, η Κουμουνδούρου επεσήμανε:

«Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Το μόνο που την απασχολεί είναι το πώς θα γίνει αρεστή στους καναλάρχες.
 
Υπενθυμίζουμε, για άλλη μια φορά, ότι σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, οι συχνότητες αποτελούν σπάνιο δημόσιο πόρο, και άρα δεν μπορούν να είναι απεριόριστες.
Επίσης, ότι η ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα και τάχιστα οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών δεν αποτελεί μόνο πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποτυπώνεται σαφέστατα και από το ίδιο το ΣτΕ, το οποίο ζητά να τερματιστεί, επιτέλους, ένα καθεστώς παρανομίας που διαρκεί ήδη 27 χρόνια.
 
Είτε αρέσει, είτε όχι, στη ΝΔ και στους φίλους της, αδειοδότηση θα γίνει, τίμημα για το ελληνικό Δημόσιο, υπέρ των πολιτών, θα υπάρξει. Ας το πάρουν πια απόφαση».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης