Βενιζέλος για Eurogroup: Μας δίνουν χρόνο να τρωγόμαστε ενώ η ύφεση συνεχίζεται

Βενιζέλος για Eurogroup: Μας δίνουν χρόνο να τρωγόμαστε ενώ η ύφεση συνεχίζεται

Καμπανάκι κινδύνου από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη και θα στριμωχτούμε πάλι με την πλάτη στον τοίχο με οξύτατα διλήμματα»

Βενιζέλος για Eurogroup: Μας δίνουν χρόνο να τρωγόμαστε ενώ η ύφεση συνεχίζεται
«Προφανώς δεν είμαστε στο τέλος της λιτότητας και μένω έκπληκτος γιατί υπάρχει τόσο μικρή αντίληψη της πραγματικότητας στην συζήτηση που διεξάγεται στη χώρα μας» τόνισε στο ραδιόφωνο του Alpha ο Ευάγγελος Βενιζέλος και προσέθεσε ότι «αυτό που συνέβη εχθές ήταν η επανάληψη του 2015». 

«Ήταν και τότε 20 Φεβρουαρίου, συμπτωματικά και τότε υπήρξε συμφωνία στο Eurogroup
, όπου δεν ήρθε για έγκριση και μας οδήγησε σε μια βλάβη της οικονομίας που αγωνιζόμαστε να διορθώσουμε» επισήμανε και παρουσίασε τη δική του ανάγνωση για τα χθεσινά γεγονότα και το τι θα ακολουθήσει: 

Πρώτον, δεν υπάρχει καμία συμφωνία
Κλείσιμο
Δεύτερον, δεν είναι τίποτα οριστικό, όλα παρατείνονται. 
Τρίτον, η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη
Τέταρτον, θα στριμωχτούμε πάλι με την πλάτη στον τοίχο με οξύτατα διλήμματα
Πέμπτον, θα έχουμε περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολογήτου 

«Μας δίνουν χρόνο να τρωγόμαστε. Μπορεί να μιλάμε θεωρητικά για ποσοστό ανάπτυξης, αλλά η ύφεση συνεχίζεται» σημείωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Δυστυχώς είναι η επανάληψη του σεναρίου της συμφωνίας του 2015 που μας οδήγησε ένα χείλος πριν τον γκρεμό και πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε επανάληψη» προέβλεψε.
 
Για την απλή αναλογική και τα μετεκλογικά ενδεχόμενα: 
 
«Έχει ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ νέος εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής αλλά θα ισχύσει μετά από χρόνια. Εμείς δεν ψηφίσαμε την απλή αναλογική, αλλά το να υπάρχει σταθερότητα και να μην κάνει παιχνίδια ο ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα χρειάζεται συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων άρα χρειαζόμαστε εκλογές. Να φύγει αυτή η βλαπτική κυβέρνηση. Μετά ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να πει αν δηλώνει πίστη στην χώρα. Δεν μπορούμε να σερνόμαστε πίσω από τις ηττημένες σκοπιμότητες του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά λύση δεν είναι ούτε η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ». 

Εξέφρασε, τέλος, τη διαφωνία του στο ενδεχόμενο διπλών εκλογών: «Στρέφουμε τον κόσμο προς την ΝΔ με αυτά. Δεν μπορεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη να στέλνει μήνυμα αβεβαιότητας και αστάθειας. Αν δεν έχεις καθαρές θέσεις και καιροσκοπείς τότε είσαι φτερό στον άνεμο». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης