Συνεργάτης Τσίπρα: Αυτοκτονική επιλογή η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και του Λοβέρδου

Συνεργάτης Τσίπρα: Αυτοκτονική επιλογή η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και του Λοβέρδου

Το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπουρνούς υποστηρίζει ότι δεν μπορούν να συμπορευθούν με το πολιτικό προσωπικό το οποίο καταλήστευσε τον Ελληνικό λαό στο παρελθόν -  Θα χάσουμε οριστικά το ηθικό μας πλεονέκτημα - Δικαιολογημένη η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ 

Συνεργάτης Τσίπρα: Αυτοκτονική επιλογή η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και του Λοβέρδου
Σοβαρές επιφυλάξεις έως... κάθετες διαφωνίες εκδηλώνονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο συνεργασίας του κυβερνώντος κόμματος με το ΠΑΣΟΚ.  

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς που εκπροσώπησε με απόφαση του
Αλέξη Τσίπρα τον ΣΥΡΙΖΑ στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος της Ιταλικής Αριστεράς
, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο  είπε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι αυτοκτονική μια πολιτική επιλογή η συγκυβέρνηση με το σημερινό ΠΑΣΟΚ». 

Το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «Όταν συζητάμε για ένα ευρύ μέτωπο κατά της λιτότητας και του δημοσιονομικού αυταρχισμού, με δυνάμεις του Σοσιαλδημοκρατικού μετώπου που διαφοροποιούνται από τη μέχρι τώρα λογική κυβερνητικού συνασπισμού με τους Συντηρητικούς, πρέπει να εξατομικεύουμε την ανάλυση μας με βάση την πραγματικότητα σε κάθε χώρα». 
Κλείσιμο
 
«Για τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αυτή τη στιγμή αυτοκτονική μια πολιτική επιλογή συγκυβέρνησης με το σημερινό ΠΑΣΟΚ, το οποίο στους κόλπους του διατηρεί τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Λοβέρδο, και όλο εκείνο το πολιτικό προσωπικό το οποίο ακριβώς οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ απαξίωσαν, λόγω της πολιτικής τους συμπεριφοράς τις προηγούμενες δεκαετίες, και λόγω της εξαπάτησης των κοινωνικών στρωμάτων που ευελπιστούσε να εκπροσωπεί η εγχώρια σοσιαλδημοκρατία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουρνούς. 
 
«Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας και των υπόλοιπων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων είναι το ηθικό πλεονέκτημα, και είναι η μη ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με το παλιό καθεστώς. Με βάση τις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές δικαιολογήθηκε η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ» σημείωσε, και κατέληξε: «Το όπλο της εναντίωσης στο παλιό καθεστώς θα χανόταν εάν ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματευόταν με ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν στην καταλήστευση του ελληνικού λαού τις προηγούμενες δεκαετίες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης