Στις 15 Μαρτίου θέλει να κλείσει την αξιολόγηση η κυβέρνηση

Στις 15 Μαρτίου θέλει να κλείσει την αξιολόγηση η κυβέρνηση

Ο Τσακαλώτος θα μεταφέρει στο Eurogroup της Δευτέρας ότι η Αθήνα δέχεται κάποια πρόσθετα μέτρα, αλλά αυτά θα πρέπει να εξειδικευθούν σε συνεννόηση με τους δανειστές - Θα ζητήσει την επιστροφή του Κουαρτέτου στην Αθήνα - Βίζερ: Δεχτείτε τα μέτρα για να έρθουμε - Φήμες για διάγγελμα Τσίπρα - Διαψεύδει το Μαξίμου

Στις 15 Μαρτίου θέλει να κλείσει την αξιολόγηση η κυβέρνηση
Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει του κρίσιμου Eurogroup
της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η ελληνική κυβέρνηση, δια του υπουργού Οικονομικών,
Ευκλείδη Τσακαλώτου, θα δηλώσει πρόθυμη, ενώπιον των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, να δεχτεί κάποια πρόσθετα μέτρα, τα οποία ωστόσο θα πρέπει να εξειδικευθούν, σε συνεννόηση με τους δανειστές.

Κλείσιμο
Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσακαλώτος θα ζητήσει να επιστρέψουν οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα αυτά και να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση
μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Αύριο, Κυριακή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναχωρεί για τις Βρυξέλλες. Ο υπουργός Οικονομικών θα έχει συναντήσεις, πριν από τη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης, την Δευτέρα, με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μπενουά Κερέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συναντήσεις αυτές θα τεθεί το ζήτημα της ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE), σε περίπτωση, φυσικά, που επέλθει συμφωνία με τους δανειστές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιέσεις προς την Αθήνα έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς κάθε χρονοδιάγραμμα αναφορικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έχει εκτροχιαστεί.

Για τον λόγο αυτό, ο επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο ΘΕΜΑ», δηλώνει ότι «δεν φτάσαμε ακόμη ούτε στο σημείο εκκίνησης» και καλεί την Αθήνα να δώσει την προ-νομοθέτηση για αφορολόγητο, συντάξεις και εργασιακά, προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα το Κουαρτέτο των δανειστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης